Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

4 august 2020

Incendiile de vegetație/locuință pun pe jar autoritățile județene


Prefectul județului, Florian Marin, a avut o întrevedere cu subprefectul Aurora Gherghina, reprezentanții Poliției, Jandarmeriei și cei de la ISU privind creșterea alarmantă a numărului de incendii. Menționăm că, de la începutul anului, incendiile de vegetație și de locuință au crescut considerabil.
S-a stabilit ca, de la 1 martie, prin ordin de prefect, comisii mixte formate din specialiști de la cele trei instituții, alături de lucrători de la Instituția Prefectului, Garda de Mediu, Secția de Drumuri Naționale, ABA și Direcția Silvică Vâlcea să efectueze activități de control atât pe linia respectării regulilor de incendiu, în cazul incendiilor de vegetație cât și a curățeniei din zonele respective, în localități și pe cursurile de apă, acțiune care se va realiza în colaborare cu autoritățile locale. Se va pune accent, și de data aceasta intervine ISU, pe pregătirea educațională a populației, pe linia prevenirii incendiilor.
Totodată, lucrătorii de la secțiile și posturile de poliție comunale, precum și cei de jandarmi, acolo unde există structuri de jandarmi, vor efectua supravegherea și patrularea în zonele în care se procedează la arderea resturilor vegetale, prin lăsarea focului nesupravegheat, urmând a fi luate măsuri legale, în cazul încălcării legii.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Actualitate