Incendii la Măciuca, Galicea și Scundu


Pompierii militari au intervenit marți, la ora 15:47, în comuna Măciuca, sat Popeşti, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată. Flăcările au mistuit resturi vegetale pe circa 1,5 ha. Cerce­tările preliminare efectuate la faţa locului arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma folosiri focului deschis pentru igienizarea terenului.
Tot pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” au mai intervenit marți seara, la ora 19:36, în comuna Ga­li­cea, sat Cocoru, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pro­prietatea lui P.T. În momentul produ­cerii incendiului, autoturismul se afla în trafic. Până la stingerea flăcărilor, au ars ele­men­tele combustibile din componenţa auto­vehiculului. Din fericire, nu au existat victime. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că flăcările s-ar fi declanşat în producerii unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică.
De la ora 20:46, angajații ISU au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în comuna Scundu, în gospodăria lui C.I., la un depozit de furaje. Până la stingerea incendiului au ars : aproximativ 9000 kg. fân, aproximativ 2000 snopi coceni și circa 10 ml. de gard din lemn. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului deschis pentru generarea incendiului, de către o persoană necunoscută.

Intervenții de urgență în cinci punte ale județului

În numai 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspecto­ra­tului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru cinci situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit în localităţile: Bujoreni, Grădiştea, Popeşti, Alunu şi Mihăeşti pentru: fracturi la membrele inferioare şi superioare, o muşcătură de câine, stări de agitaţie şi stări generale de rău. După acordarea primului ajutor calificat, toţi pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.
FOTO_ARTICOLE_ISU