ÎNCĂ UN DECES COVID LA VÂLCEA! Avea 37 de ani


Astăzi, 9 iulie, veștile proaste legate de evoluția la nivel național a infectărilor cu Coronavirus s-a completat, pentru vâlceni, cu informații la fel de îngrijorătoare pe plan local. Județul nostru este foarte aproape de a ajunge la o sută de cazuri de infectare (calculate de la începutul declanșării pandemiei), după ce, nu mai departe de acum câteva săptămâni, Vâlcea avea doar 30 de cazuri confirmate și era județul cel mai puțin afectat.
O altă veste deloc bună este aceea că și ultimul pacient adus din județul Argeș care se afla în stare gravă (în Vâlcea mai sunt internați și alți pacienți din județul Argeș, dar nu în stare gravă) a decedat astăzi, 9 iulie. Este vorba despre un tânăr de de 37 de ani, care avea o comorbiditate ce complică starea de sănătate a pacienților infectați cu Coronavirus: obezitate. În plus, tânărul mai avea și astm.

13 cazuri active în Vâlcea

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Vâlcea au mai informat că la Secția Boli Infecțioase sunt internați 13 pacienți care sunt purtători ai virusului. Dintre aceștia doar unul este asimptomatic. Patru prezintă forme ușoare, iar ceilalți opt forme medii!
PRECIZARE FOARTE IMPORTANTĂ
În știrea inițială care a fost postată pe site-ul nostru se specifica faptul că 13 pacienți sunt internați la „Secția ATI”. Din fericire, informația era eronată. Cei 13 pacienți sunt internați la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.