MIRCIA GUTĂU vine cu precizări după ce 30 de beneficiari ai Căminului pentru Persoane Vârstnice s-au infectat cu Coronavirus


„În ultima perioadă, 30 de beneficiari din Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni au fost depistaţi pozitivi la Covid-19, fapt care a determinat, conform protocoalelor în vigoare, crearea unui sector «roşu», complet izolat, în care să fie îngrijiţi. Dintre aceştia, șase au ieşit din izolare începând de miercuri, 4 noiembrie, o persoană este internată la Spitalul Judeţean la Secţia ATI, o alta, cu simptome mai severe, este sub tratament cu oxigen în cadrul instituţiei, iar celelalte sunt asimptomatice sau cu manifestări uşoare.
În conformitate cu indicaţiile Direcţiei de Sănătate Publică, asistenţa medicală în sectorul «roşu» este asigurată la acest moment, în sistemul de izolare temporară specific centrelor rezidenţiale, de către o asistentă medicală (persoană depistată pozitiv, dar complet asimptomatică) ce va ieşi din tură începând de mâine (urmând a fi înlocuită de o altă asistentă medicală) şi care a fost ajutată permanent de patru infirmiere.
Celelalte persoane vârstnice din cadrul CPV beneficiază, în sectorul «verde» de serviciile a trei asistente medicale. La acest moment, căminul găzduieşte 53 de vârstnici.
În vederea asigurării celor mai bune condiţii beneficiarilor acestei instituţii, în baza Ordinului nr. 905/2020 al Ministerului Sănătăţii a fost angajată, de săptămâna trecută, încă o asistentă medicală. Ea își va desfășura activitatea în sectorul «verde». Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea face toate demersurile pentru ţinerea sub control a situaţiei la Căminul pentru Persoane Vârstnice din subordine şi pentru intrarea, cât mai rapid, în normalitate”.
• Mircia GUTĂU, primarul Râmnicului