Încă doi hoți de lemne, descoperiți în flagrant de polițiști


Apropierea sezonului rece face ca în comunicatele de presă oferite de către reprezentanții IPJ Vâlcea să se găsească destul de des știri despre persoane care au fost depistate în timp ce sustrăgeau materiale lemnoase sau diverse cantități de cărbune.
Nu mai departe de finalul săp­tămânii trecute, polițiștii din comuna Roești, împreună cu reprezentanți din cadrul primăriei, au acționat pe raza localității pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Astfel că, într-o zonă forestieră, polițiștii au depistat un bărbat, cu vârsta de 50 de ani. În urma verificărilor specifice, s-a constatat că bărbatul are domiciliul în Roești, el fiind prins după ce tăiase doi arbori, specia salcâm, în cantitate de 1,325 metri cubi, fără a fi marcați. Totodată, bărbatul nu deținea documente legale pentru tăiere ori transport.
De asemenea, tot week-end-ul trecut, polițiștii orașului Băile Go­vora, în cadrul unei acțiuni orga­ni­zate, au depistat un bărbat, din lo­calitate, care transporta, pe strada Zăvoiului, cu un ansamblu de vehi­cule, compus din autoturism și re­morcă, 0,800 metri cubi de material lemnos. Lemnul avea ca destinație aprinderea focului, fiind din spe­ciile plop și salcâm. După verificări, oamenii legii au constatat că băr­ba­tul în cauză nu deținea documente legale de proveniență ori transport.
În ambele cazuri prezentate, po­lițiștii i-au sancționat contra­ven­țio­nal pe bărbații depistați în fla­grant, care nu au putut prezenta do­cumente pentru cantitățile de lemn pe care le tăiaseră. De asemenea, oamenii legii au dispus confiscarea acestor materiale lemnoase.