Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

28 septembrie 2020

„În Vâlcea, nu există suspiciuni de pestă porcină africană”


• susține Mihai Gabriel Miclea, director DSVSA Vâlcea
Ieri dimineață, a fost întrunit Centrul Local de Combatere a Bolii, iar tema dezbătută a vizat situația pestei porcine africane în țară și măsurile luate la nivel de județ. Deocamdată, însă, județul Vâlcea a fost ocolit și, după cum susține directorul DSVSA Vâlcea, Mihai Gabriel Miclea, nu există suspiciuni de pestă porcină africană.
„S-au efectuat, din luna iulie și până-n prezent, 62 de controale la stânele de suine și alte 135 de controale în trafic și la exploatațiile comerciale, aplicându-se, în cazul neregulilor, 26 de amenzi în valoare de 63.600 lei. Au fost examinați 238 de porci morți și 11 bolnavi, iar rezultatele sunt negative. De asemenea, au fost verificați și 1.044 de porci mistreți: 488 de planul normal și 566 din cota suplimentară. Nu există suspiciuni la porcii morți sau bolnavi. În Vâlcea, la această oră nu sunt suspiciuni de pestă porcină africană”, a declarat directorul Miclea.
17 județe se confruntă cu focare de pestă porcină, ultimele fiind depistate în Argeș și Dolj.
În ceea ce privește recoltarea porcilor mistreți, potrivit datelor furnizate de către Eugen Simionescu, director Garda Forestieră Vâlcea, vorbim de 866 de capete din luna mai până acum și alte 192 de capete, din ianuarie până-n mai. Vâlcea se află printre primele 10 județe la recoltarea porcilor mistreți, după ce săptămâna trecută s-a situat chiar pe locul I.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate