În Vâlcea, MII DE COPII CU VÂRSTE ÎNTRE 5 ȘI 11 ANI sunt așteptați în 14 centre de vaccinare


De miercuri, 26 ianuarie 2022, în județul nostru a debutat campania de vaccinare a copiilor cu vârstele cuprinse între 5-11 ani cu vaccin anti COVID-19 (vaccin pe baza de ARN mesager de la compania Pfizer BioNTech). Acest tip de vaccin pediatric anti COVID-19 se poate administra în toate centrele de vaccinare de pe teritoriul județului Vâlcea care au flux de vaccinare separate. Cele 14 centre în care copiii se pot vaccina funcționează în următoarele instituții: Liceul Tehnologic Forestier Râmnicu Vâlcea; Școala Gimnazială „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea; Liceul Tehnologic „Brătianu” Drăgășani; Sala de sport a Liceului Petrache Poenaru” din Bălcești; Liceul „George Țărnea” Băbeni; Liceul „Preda Buzescu” Berbești; Spitalul Orășenesc Brezoi; Căminul cultural din comuna Budești, satul Ruda; Liceul Tehnologic Călimănești; Sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu” Horezu; Liceul Teoretic Lădești la care se adaugă centrele de vaccinare din comunele Mihăești, Orlești și Sutești.

Aproximativ 15.000 de copii din Vâlcea sunt eligibili pentru a fi vaccinați

În cursul primei zile în care acest tip de vaccin a fost disponibil în județul nostru, fuseseră imunizați șapte copii. Trei copii s-au vaccinat în Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, iar patru copii în Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Râmnicu Vâlcea. În județul nostru, sunt eligibili pentru a fi vaccinați aproximativ 15.000 de copii care au vârstele cuprinse între 5 și 11 ani.
„Copiii se pot prezenta în centrele de vaccinare doar însoțiți de către părinți sau de către reprezentanții legali. Vaccinarea se poate realiza fie cu programare în platformă (doar în centrele regăsite cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților/ reprezentanților legali), fie prin prezentarea directă la centrele de vaccinare menționate mai sus”, ne-au anunțat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă