În Liga Națională de handbal feminin, Vâlcea vrea să producă surpriza campionatului


• astăzi, cu începere de la ora 19.00, HCM primește vizita campioanei României

După victoria reușită runda trecută pe terenul Unirii Slobozia, scor 23-21, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea au contabilizat trei puncte foarte importante, care le-au ajutat să se îndepărteze și mai mult de zona „fierbinte” a retrogradării. Mai mult decât atât, elevele antrenorului Constantin Ștefan și-au refăcut moralul, destul de afectat după cele trei înfrângeri suferite în anul 2016. Acum, handbalistele sprijinite de Primăria Râmnicului sunt gata să dea tot ce pot pentru a produce surpriza Ligii Naționale și a nu pierde în fața campioanei en-titre CSM București. Deși această misiune pare una imposibilă, având în vedere că redutabila grupare bucureșteană este neînvinsă în acest sezon (având 18 victorii din tot atâtea partide disputate), municipalele sunt conștiente că partida va începe de la scorul de 0-0 și că nimic nu e pierdut înainte de startul partidei. Așa după cum spunea și antrenorul echipei noastre, Constantin Ștefan: „Meciul cu CSM București nu are nevoie de prea multe comentarii. Știm cu toții ce echipă vom avea de înfruntat. Nu are nevoie de prezentare. Însă, orice joc începe de la scorul de 0-0 și nimic nu este pierdut înainte de primul fluier. Vom intra să ne jucăm șansa și, de ce nu, să producem surpriza campionatului!”.

Din nou pe „sticla” micilor ecrane

Partida dintre HCM Râmnicu Vâlcea și CSM București se dispută în cadrul etapei a XIX-a din Liga Națională de handbal feminin. Jocul este programat astăzi, cu începere de la ora 19.00, în Sala Sporturilor „Traian”. Înaintea acestei runde, CSM București ocupă prima poziție a clasamentului, cu punctaj maxim după 18 jocuri – 54 de puncte. De partea cealaltă, HCM Râmnicu Vâlcea se află pe locul nouă, cu 24 de puncte accumulate. Grație succesului de la Slobozia, echipa noastră s-a îndepărtat la opt puncte de zona retrogradării.
Ar mai fi de amintit și faptul că întâlnirea la care facem referire va fi transmisă în direct de către televiziunea care deține drepturile de mediatizare a Ligii Naționale de handbal feminin. Astfel, chiar dacă în această rundă întâlnește unul dintre grazii întrecerii, HCM reconfirmă interesul sporit de care se bucură din partea oficialilor de la DigiSport. Spunem asta dat fiind faptul că vâlcencele au apărut pe „sticla” micilor ecrane și runda trecută, atunci când au evoluat pe terenul mai modestei Unirea Slobozia.

Încă un „meci șoc”, la finalul săptămânii

Săptămâna aceasta poate fi considerată una de foc pentru echipa râmniceană. După duelul de astăzi contra bucureștencelor de la CSM, municipalele vor avea de susținut un alt test foarte dificil. În week-end, vâlcencele vor evolua pe terenul vicecampioanei HCM Baia Mare.

Rezultatele complete din etapa a XVIII-a

CSM București – HC Zalău 33-21
HCM B. Mare – HC Dunărea Brăila 26-22
Unirea Slobozia – HCM Rm. Vâlcea 21-23
U. Cluj – HC Alba Sebeș 35-25
Măgura Cisnădie – Rapid București 29-33
SCM Craiova – HCM Roman 17-22
CSM Ploiești – Corona Brașov 30-34

Programul etapei a XIX-a

Astăzi, ora 19.00
HCM Râmnicu Vâlcea – CSM București
Sâmbătă, ora 11.00
HC Dunărea Brăila – Măgura Cisnădie
HCM Roman – CSM Ploiești
Rapid București – HC Alba Sebeș
Sâmbătă, ora 18.00
SCM Craiova – Universitatea Cluj
Luni, ora 19.45
Corona Brașov – Unirea Slobozia
HC Zalău – HCM Baia Mare*
*s-a disputant aseară, după închiderea ediției noastre

Clasamentul Ligii Naționale: CSM București – 54p, HCM Baia Mare – 51p, Corona Brașov – 35p, HCM Roman – 32p, HC Dunărea Brăila – 31p, CSM Ploiești – 30p, SCM Craiova – 26p, HC Zalău – 26p, HCM Râmnicu Vâlcea – 24p, Universitatea Cluj 19p, Unirea Slobozia – 16p, Măgura Cisnădie – 13p, Rapid București – 9p și HC Alba Sebeș – 4p.