În Fârtăţeşti, 60 de copii din Giuleşti vor merge la o grădiniţă ultramodernă


Cea mai mare comunitate rurală din judeţ se va putea bucura, în perioada următoare, de o nouă instituţie de învăţământ, asta după ce edilul Nicolae Voicescu (foto) şi-a pus autograful pe contractul de finanţare: „Vom licita construcţia noii grădiniţe cu program prelungit la Giuleşti. E vorba de trei grupe, adică vreo 60 de copii. Pornim totul de la zero într-o zonă din imediata apropiere a unei alte investiţii majore pe latura socială în Fârtăţeşti: Centrul multifuncţional de servicii sociale. Estimativ, cred că e vorba de 1,5 milioane de lei, fără cofinanţare!”

Gata cu apa şi canalizarea, dar blocaj cu banii

La Fârtăţeşti, s-au finalizat lucrările de introducere a sistemelor de apă şi canalizare. Vorbim, în total, de 11 kilometri, care au cuprins satele Becşani, Nisipi, Gârnicet, Dejoi şi Şotani. Realizat prin Administraţia Fondului pentru Mediu, proiectul prevede şi o cofinanţare însemnată de 1,9 milioane de lei pentru care, însă, administraţia nu are decât 10% din bani: „Noi ne-am înhămat la treaba aceasta sub promisiunea fermă de ajutor de la CJ şi nu suntem singurii puşi în situaţia de a plăti bugetul pe următorii trei-patru ani ca să acoperim cofinanţarea. Situaţia e cunoscută la Consiliu şi sper să nu fie cazul să fim lăsaţi de izbelişte la greul cel mai greu că atunci, de banii ăştia pe care-i datorăm, închidem tot prin Fârtăţeşti ca să plătim cofinanţarea…”

Drumurile agricole, pe agenda edilului

Contractul de lucrări pentru asfaltarea drumurilor agricole, pe o lungime de 8,788 kilometri a fost semnat recent de către Nicolae Voicescu: „E vorba de drumurile următoare Mănăstire Dozeşti, Biserica Schit – Valea Ursului, Cuci (Dochiu) – Biserica Cuci – Şcoala Căţetu, Staţia de transfer a deşeurilor – grajdurile fostului CAP Giuleşti şi Biserica Fârtăţeşti – Dealul Cernei”.