În Băile Govora, SE REABILITEAZĂ Drumul Județean 649


Vremea frumoasă de la începutul lunii martie, de primăvară autentică, a permis angajaților Regiei Autonome de Drumuri și Poduri Vâlcea (RAJDP) să desfășoare primele lucrări consistente de asfaltare din acest an. Așa după cum v-am informat și în ediții anterioare ale cotidianului nostru, s-au desfășurat deja lucrări de reabilitare a unor drumuri județene în Horezu (pe Drumul Județean 669 Romani – Mănăstirea Horezu), dar și în Drăgoești (pe Drumul Județean 678 C, în satul Buciumeni).
Marți, 9 martie 2021, angajații RAJDP au început lucrările și pe Drumul Județean 649, pe raza orașului Băile Govora, pe un tronson de 1,25 kilometri.

Asfaltul folosit este produs în stațiile de asfalt al CJ Vâlcea

În context, este important de subliniat faptul că asfaltul folosit pentru aceste lucrări provine de la noua stație din comuna Galicea, operaționalizată prin intermediul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Vâlcea. De altfel, aceasta nu este singura stație de asfalt funcțională în județul Vâlcea. Consiliul Județean își produce asfaltul de care are nevoie pentru derularea anumitor lucrări și prin intermediul celeilalte stații de asfalt funcțională din județ, anume cea din comuna Lădești.

Constantin Rădulescu: „Reabilităm drumurile județene
care duc către principalele stațiuni din Vâlcea”

Prezent, marți, la debutul lucrărilor care se desfășoară în Băile Govora, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat următoarele: „Anul acesta avem o nouă provocare: reabilitarea și turnarea de covor asfaltic pe drumurile județene care duc către principalele stațiuni din județul Vâlcea. Am început asfaltarea pe DJ 649, sector Băile Govora, pe un tronson de 1,25 kilometri. DJ 649 porneşte din DN 67, de la Pietrari, traversează orașul Băile Govora şi ajunge la Mihăești, făcând legătura cu Mănăstirea Govora. De altfel, mai multe drumuri care duc către mănăstirile din județul Vâlcea au fost reabilitate, iar în prezent lucrăm la drumul către Mănăstirea Frăsinei, drum care se va finaliza și el curând”.
Material realizat cu sprijinul Compartimentului Comunicare și Relații Publice al CJ Vâlcea