IMAGINILE GROAZEI la Spitalul Județean Vâlcea!


Continuă prăpădul! Avem date concrete și oficiale din care se poate constata că în Vâlcea mor, aproape în fiecare zi, persoane infectate cu Coronavirus! Mai grav este faptul că, din informațiile pe care le avem de la angajații Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, nu mai departe de ultimele șapte-opt zile, au existat și intervale de 24 de ore în care fost înregistrate peste cinci decese! Așa cum v-am mai comunicat, în jurul datei de 19 octombrie 2021, a existat un interval de 24 de ore în care au fost înregistrate nouă decese ale unor persoane infectate.

Profilul celui care moare: nevaccinat, bătrân și cu comorbidități!

Mai recent, spre exemplu de joi până vineri (21-22 octombrie), în Vâlcea au decedat alte trei persoane care erau infectate cu Coronavirus. Conform informațiilor pe care le avem de la DSP Vâlcea, până la nivelul datei de 22 octombrie (inclusiv), numărul persoanelor infectate care au decedat în județul nostru de la începutul pandemiei și până în prezent a ajuns la 679. Cele mai multe persoane care au decedat în Vâlcea din cauza Coronavirusului erau nevaccinate, erau în vârstă (peste 70 de ani) și prezentau diferite afecțiuni (uneori chiar și trei-patru comorbidități; nu doar una sau două).
În prezent, există peste 300 de persoane infectate internate pe secții în spitalele din Vâlcea, iar alte aproximativ 30 sunt internate la Anestezie și Terapie Intensivă. Numărul focarelor de Coronavirus active în județ este de 29.
„În baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 67.224 de teste prin tehnica RT-PCR. Conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 54.653 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, au fost realizate 121.877 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, 921 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 1.262 persoane de află în izolare la domiciliu”, ne-au mai anunțat, sec, angajații Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.

Imagini dezolante la Spitalul Vâlcea (ca și în toată țara!)

Iar dacă toate aceste informații nu v-au convins că este cazul să respectați cu strictețe măsurile impuse de autorități pentru următoarele 30 de zile, dar și să vă vaccinați (pentru cei cărora le este teamă de ac) vă prezentăm două imagini surprinse zilele trecute la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea. Sperăm să nu vă afecteze prea tare; dar suficient de mult încă să vă determine să mergeți să vă vaccinați!