Horezu a câștigat «derby-ul Flăcărilor»


• succesul de la Moreni a făcut ca trupa vâlceană să se apropie de podiumul întrecerii
Etapa cu numărul patru din Seria C a Ligii a III-a de fotbal s-a dovedit una cât se poate de favorabilă pentru Flacăra Horezu. Chiar dacă este nou-promovată în acest eșalon valoric, singura reprezentantă a județului nostru în fotbalul național a izbutit să bifeze prima victorie în deplasare în acest sezon. Vineri după-amiaza, elevii și colegii antrenorului-jucător Adi Popa au evoluat la Moreni, pe terenul dâmbovițenilor de la Flacăra. «Derby-ul Flăcărilor», așa cum poate fi supranumită întâlnirea care a adus față în față cele două echipe cu acest nume, a fost câștigat de către formația vâlceană. Trupa din Treapt a evoluat mai bine și a câștigat meritat, după aspectul general al întâlnirii. Ambele formații și-au creat mai multe ocazii importante pentru a marca, însă singurii care au punctate au fost vâlcenii. Horezu a marcat golul care s-a dovedit a fi singurul al întâlnirii de la Moreni în preajma minutului 60, prin Ionuț Gonzalez Neamțu, un fotbalist de numai 19 ani, transferat recent de la gruparea argeșeană Atletic Bradu.

Flacăra rămâne neînvinsă după patru meciuri disputate

Cele trei puncte câștigate la Moreni, alături de celelalte cinci pe care Flacăra le acumulase în primele trei runde (după două remize și o victorie) au făcut ca formația horezeană să ajungă în imediata vecinătate a podiumului Seriei C din Liga a III-a de fotbal, cu un total de opt puncte. Performanța este cu atât mai lăudabilă cu cât, deși, cum vă spuneam mai sus, Flacăra este o echipă nou-promovată în acest eșalon, trupa de sub Buila este printre puținele din această serie rămase neînvinse.

O victorie cu Atletic Bradu ar trimite Flacăra pe podiumul Seriei C

În runda următoare, cea cu numărul cinci, Flacăra Horezu va evolua, din nou, pe teren propriu. Sâmbătă, pe 22 septembrie, cu începere de la ora 17.00, oaspeți în Treapt vor fi argeșenii de la Atletic Bradu. Meciul va reprezenta o foarte bună posibilitate pentru ca Flacăra Horezu să obțină o nouă victorie, cele trei puncte eventual câștigate având rolul de a instala echipa noastră pe podiumul Seriei C. Credem că Flacăra va putea obține această victorie prin prisma faptului că trupa argeșeană nu a început mai deloc bine acest sezon, numărându-se printre codașele Seriei C.

Rezultatele etapei a IV-a

Viitorul Domnești – AFC Astra II 0-4
AFC Hermannstadt II – Unirea Bascov 1-3
Atletic Bradu – CSM Alexandria 2-2
U. Craiova 1948 – FC Voluntari II 0-2
Flacăra Moreni – Flacăra Horezu 0-1

Au rămas de disputat

Sâmbătă, 15 septembrie, ora 17.00
ACS Municipal Brașov – Turris Turnu Măgurele
FC Pucioasa – CSU Craiova
Sporting Roșiori – ACSO Filiași