HCM și-a asigurat un loc „călduț” la mijlocul clasamentului


• echipa noastră pare să nu aibă emoții în ceea ce privește retrogradarea

Așa după cum ați aflat din ultimul număr al publicației noastre, etapa a XV-a din cadrul Ligii Naționale de handbal feminin a adus un succes remarcabil pentru HC Municipal Râmnicu Vâlcea. Echipa pregătită de antrenorul Constantin Ștefan s-a impus la limită în fața unei grupări puternice din campionatul intern, participantă în cupele europene, HCM Roman. Trupa noastră a câștigat cu 24-23, asigurându-și trei puncte extrem de prețioase în lupta pentru evitarea retrogradării. Tocmai legat de acest aspect, putem remarca faptul că echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicului este aproape de îndeplinirea ambițiosului obiectiv propus la începutul sezonului, anume clasarea în prima jumătate a ierarhia Ligii Naționale. Asta în condițiile în care, nu mai departe de finalul sezonului trecut, gruparea râmniceană a tras din greu pentru evitarea retrogradării în eșalonul secund.

Echipa Victorinei Bora s-a împiedicat neașteptat contra giuleștencelor de la Rapid
Datorită celor trei puncte acumulate după jocul cu Romanul, Vâlcea are acum o „zestre” de 21 de puncte și ocupă poziția a opta în clasament, adică cel mai bun loc din jumătatea inferioară. Doar două puncte despart echipa noastră de target-ul propus pentru acest sezon. SCM Craiova, ocupanta locului șapte (ultimul din prima jumătate) are 23 de puncte. Însă, pe de altă parte, jucătoarele de la HCM nu trebuie nici să se considere deocamdată cu „sacii în căruță”, două dintre echipele clasate imediat în urma trupei noastre dispunând de forțele necesare pentru a periclita poziția ocupată de fetele antrenorului Ștefan. Ne referim la HC Zalău și Unirea Slobozia, ocupantelor locurilor nouă și zece, echipe care au acumulat, până în acest moment al întrecerii, 20, respectiv 16 puncte. În plus, echipa din Slobozia, pregătită de antrenoarea vâlceancă Victorina Bora, putea să se apropie la numai două puncte de trupa noastră dacă nu pierdea neașteptat în fața bucureștencelor de la Rapid, scor 24-30.

Rezultatele primelor patru meciuri din etapa a XV-a
HCM Râmnicu Vâlcea – HCM Roman 24-23
Corona Brașov – Universitatea Cluj 31-31
Rapid București – Unirea Slobozia 30-24
HC Dunărea Brăila – CSM Ploiești 25-25

Programul ultimelor trei partide
19 ianuarie, ora 16.00
HC Alba Sebeș – CSM București
20 ianuarie, ora 17.30
HC Zalău – SCM Craiova
20 ianuarie, ora 19.00
Măgura Cisnădie – HCM Baia Mare

Clasamentul Ligii Naționale: CSM București – 42p, HCM Baia Mare – 39p, HC Dunărea Brăila – 28p, Corona Brașov – 26p, HCM Roman – 26p, CSM Ploiești – 24p, SCM Craiova – 23p, HCM Râmnicu Vâlcea – 21p, HC Zalău – 20p, Unirea Slobozia – 16p, Universitatea Cluj – 13p, Măgura Cisnădie – 10p, Rapid București – 6p și HC Alba Sebeș – 4p.
Sursa Foto: Facebook HCM Ramnicu Valcea / Dan Lixandru

Runda următoare, Vâlcea joacă în derby-ul Olteniei
SCM Craiova și HCM Râmnicu Vâlcea se vor duela, la finalul acestei săptămâni, cu prilejul etapei a XVI-a din Liga Națională. Partida se anunță una deosebit de importantă pentru ambele formații, în joc fiind o poziție „călduță” la mijlocul clasamentului. De asemenea, duelul dintre elevele antrenorilor Simona Gogârlă și Constantin Ștefan este catalogat drept derby-ul Olteniei la handbal feminin, situație care va face ca nivelul orgoliilor în cele două tabere să se ridice la maxim. Întâlnirea la care facem referire este programată duminică, 24 ianuarie, în moderna sală a sporturilor din Bănie.
După acest joc, în cadrul etapei a XVII-a, HCM va primi vizita echipei CSM Ploiești. Meciul contra echipei prahovene este programat la finalului lunii ianuarie, în Sala Sporturilor „Traian”.