Handbalul românesc va avea două echipe în grupele Ligii Campionilor


Recent, Federația Europeană de Handbal a făcut cunoscute numele echipelor care au primit wild card-uri pentru a participa în sezonul 2020/2021 al Ligii Campionilor de handbal. La masculin, Dinamo București era reprezentanta și candidata României pentru un loc în ediția viitoarea a competiției care reunește cele mai puternice echipe de pe continent. Din păcate pentru jucătorii clubului din Ștefan cel Mare, decizia forul european a fost negativă în privința unei participări în Liga Campionilor. Astfel, Dinamo va trebui să se mulțumească cu o prezență în grupele Ligii Europa.
La feminin, handbalul românesc a avut mai multă șansă. CSM București a primit dreptul de a participa în cea mai puternică întrecere inter-cluburi destinată fetelor. Trupa din Capitală (locul doi în ultima ediție a Ligii Florilor) s-a alăturat SCM Râmnicu Vâlcea (locul întâi în aceeași competiție) în grupele viitoarei ediții a Ligii Campionilor. Cele două mari rivale din campionatul României au fost departajate printr-o decizie a Federației Române de Handbal, pe care reprezentanții grupării CSM București au contestat-o (fără succes însă). Cum se cunoaște, cele două echipe se aflau la egalitate de puncte atunci când, din cauza izbucnirii epidemiei de Coronavirus, campionatul Ligii Florilor a fost întrerupt (întrerupere care are avea să se dovedească definitivă). Totuși, primul loc în clasamentul omologat prin decizia Federației Române de Handbal a revenit SCM Râmnicu Vâlcea prin prisma golverajului superior – acesta fiind și motivul pentru care echipa noastră a obținut direct dreptul de a participa în viitoarea ediție a Ligii Campionilor, iar CSM București a avut nevoie de un wild card.
Acum, ambele reprezentante ale României între cele mai valoroase 16 echipe din handbalul feminin european așteaptă tragerile la sorți (programate la începutul lunii iulie) pentru a-și afla viitoarele adversare.

Posting....