Handbalul face iar spectacol: începe Trofeul Carpați


Ediția 2019 a Trofeului Carpați, competiție de tradiție organizată sub egida Federației Române de Handbal, debutează vineri, 31 mai, la Brăila. Cu un nou selecționer la timonă, suedezul Tomas Ryde, echipa națională de handbal feminin a României va susține un test important în cadrul întrecerii amicale. Ca și în alți ani, Trofeul Carpați (31 mai – 2 iunie) este destinat pregătirii și omogenizării lotului tricolor pentru viitoarele competiții oficiale.
Alături de selecționata tricoloră, pregătită de cuplul de antrenori Tomas Ryde și Constantin Buceschi, la acest turneu vor participa reprezentativele de senioare ale Japoniei și Angolei, precum și selecționata Under 19 a României. Turneul se va disputa după clasicul sistem «fiecare cu fiecare», câștigătoare urmând să fie desemnată echipa care va acumula cele mai multe puncte la finalul întrecerii.

Programul întrecerii

Vineri, 31 mai
Angola – Japonia (ora 15.00)
România A – România B (ora 17.30)
Sâmbătă, 1 iunie
România B – Angola (ora 15.00)
România A – Japonia (ora 17.30)
Duminică, 2 iunie
România B – Japonia (ora 15.00)
România A – Angola (ora 17.30)

Vâlcea are patru handbaliste la Trofeul Carpați

SCM Râmnicu Vâlcea, campioana României la handbal feminin în sezonul recent încheiat, are cele mai multe jucătoare convocate la prima reprezentativă. În perspectiva desfășurării turneului internațional „Trofeul Carpați” de la Brăila, patru dintre elevele antrenorului Florentin Pera au fost convocate în lotul de senioare. Ne referim aici la Yuliya Dumanska, Cristina Florică, Raluca Băcăoanu și Andreea Adespii. În ceea ce o privește pe ultima dintre acestea, ea revine în circuitul echipei naționale după teribila accidentare pe care a suferit-o, anul trecut, tot într-un meci al selecționatei tricolore (partida disputată la Buzău între România și Portugalia).
O selecție atât de numeroasă confirmă valoarea jucătoarelor românce care evoluează pentru SCM Râmnicu Vâlcea și calitatea handbalului pe care îl joacă trupa de la poalele Capelei, proaspătă campioană națională.