HANDBALISTELE JOACĂ LA VÂLCEA, pentru calificarea la Euro, chiar în ziua de Paști


Pentru a fi în formă la meciul din Duminica Paștelui, cu Austria, din Sala „Traian”, tricolorele vor lipsi de la slujba de Înviere
Într-o perioadă în care cea mai mare parte a românilor se pregătesc de sărbătorirea Paștelui, „tricolorele” sunt în focurile meciurilor decisive de calificare la Campionatul European. Săptămâna Mare a handbalului românesc începe miercuri, cu meciul din Insulele Feroe (ora 21.00, în direct la Prima Sport 2) și se va încheia duminică, la Râmnicu Vâlcea, cu partida contra Austriei (ora 18.00, în direct la TVR 1). Pentru calificarea la turneul continental de la finalul anului, naționala noastră e obligată să câștige ambele meciuri. Chiar dacă au o lungă experiență, nu multe jucătoare au mai evoluat chiar în Duminica de Paște, așa cum se va întâmpla acum.
„Nu îmi amintesc să fi jucat de Paște, dar pentru noi sâmbete, duminici, orice sărbătoare nu este pusă pe primul loc. Dacă atunci avem meci, avem meciuri oficiale și mai ales de calificare sunt mai importante ca orice sărbătoare”, a declarat Cristina Laslo, componentă a naționalei feminine de handbal a României.

Și selecționerul Adrian Vasile spune că va asista la o premieră

„E prima dată când o să jucăm de Paște. Cred că asta nu arată decât viața celor care fac sport de performanță. Câteodată ai sărbători, câteodată nu ai. Ai timp sau nu ai timp de familie, pentru că primul lucru este asta, meseria pe care o faci. Ca și însemnătate să poți să-ți reprezinți țara într-o zi extrem de importantă cum e cea sfintelor sărbători pascale nu poate fi decât ca o însemnătate și mai mare. Sperăm din tot sufletul ca oamenii, după ce se vor fi bucurat de Înviere și de masa de prânz alături de familie să se bucure și de meci alături de noi”, a mărturisit Adrian Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.
„Am jucat de Paște, dar nu cred că alături de echipa națională. Cu echipa de club, însă asta e viața noastră, mă bucur. Vor fi cei dragi în tribună și vom sărbători așa, iar alături de fani să sărbătorim calificarea și la Campionatul European”, s-a confesat Eliza Buceschi, componentă a naționalei feminine de handbal a României.

Nu vor putea merge la slujba de Înviere

Pentru că meciul cu Austria este programat chiar în Duminica Paștelui, fetele nu vor putea merge la slujba de Înviere. Această decizie a fost adoptată pentru ca ele să fie odihnite la ora partidei.
„Odihna este foarte importantă și nu ne permitem să trecem miezul nopții și să nu ne odihnim. Nu o să putem respecta întru totul sărbătoarea pascală, dar poate la un moment dat contează foarte mult să te conectezi și sufletește mai mult decât fizic. Cred că avem o scutire. Masa de Paște va fi după meci, mai degrabă. Cred că înainte de meci vom ciocni un ou, să respectăm o parte din tradiție”, a declarat Adrian Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.
„Ne vom odihni, avem nevoie de o noapte liniștită înainte. Vom sărbători Paștele, avem credința cu noi și știm că cineva e alături de noi mereu”, a completat Eliza Buceschi, jucătoare convocată la echipa națională feminină pentru acest joc.
• Material realizat cu sprijinul SPORTSNET GROUP