Site icon Curierul de Vâlcea

Grupare specializată în furturi din locuinţe, anihilată de poliţişti

Poliţiştii vâlceni au reuşit identi­­­fi­ca­rea a trei suspecţi, care în noaptea de 19/20 octombrie au sustras dintr-o locuinţă bani şi bijuterii, cauzând un prejudiciu de 38.000 lei.

În dimineaţa zilei de 20 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiul Râm­nicu Vâlcea – Biroul Investigaţii Cri­minale, cu sprijinul de specialitate al celor din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, Di­rec­ţia Operaţiuni Speciale, Serviciul de Intervenţie Rapidă şi Biroul Crimi­na­listic, au descins la domiciliile a 3 suspecţi de furt din locuinţă, respectiv R. Mihai, de 40 ani, M. Cristian, de 39 ani, şi M. Sibian, de 41 ani, toţi din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În noaptea de 19/20 octombrie, cei trei au pătruns prin efracţie într-o locu­­inţă din municipiu şi au sustras bijuterii şi diverse sume de bani, lei şi valută, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 38.000 lei, care a fost recuperat. Aceştia au fost conduşi la sediul poli­ţiei pentru audieri, stabilindu-se că sunt principalii suspecţi şi de comite­­rea unui furt din locuinţă, comis în luna iulie, cauzând un prejudiciu de aproximativ 240.000 lei, constând în bijuterii şi sume de bani, lei şi valută.

În urma cercetărilor efectuate, s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a celor trei pentru săvârşirea infrac­­­ţiunii de furt calificat în formă conti­nu­ată, ocazie cu care s-a dispus pe bază de ordonanţă, reţinerea acestora. În cursul zilei de astăzi, cei trei suspecţi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, în prezent fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea.

Cercetările continuă pentru stabi­lirea întregii activităţi infracţionale a grupării.

Exit mobile version