GHINION TERIBIL pentru un tulcean rătăcit aseară în Munții Cozia: „Legătura telefonică s-a întrerupt fără a mai putea fi restabilită”


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea au anunțat că, în seara de duminică, 15 noiembrie 2020, un bărbat în vârstă de 59 de ani s-a rătăcit în Munții Coziei.
„Bărbatul din județul Tulcea venit în stațiunea Călimănești în concediu de odihnă și a luat la pas cărările de munte până la Cabana Cozia. La întoarcere, din cauza întunericului, a rătăcit drumul către hotel. În jurul orelor 20.30, tulceanul și-a dat seama că s-a îndepărtat foarte mult de traseul marcat, moment în care a solicitat ajutor prin apelul unic de urgență 112. Un echipaj de jandarmerie și unul de salvamontiști s-au mobilizat și au plecat imediat în căutarea turistului. Deși, salvatorii au încercat să vorbească în permanență cu acesta pentru a stabili o locație cât mai exactă, legătura telefonică s-a întrerupt fără a mai putea fi restabilită. După o oră și jumătate de căutări pe întuneric și teren accidentat, bărbatul a fost găsit de către jandarmi la 4 km de traseul marcat, în zona Lotrișor. Bărbatul a fost găsit într-o stare bună și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, el a fost dus în siguranță de către salvatori până la hotel”, au informat jandarmii vâlceni.
• Material realizat cu sprijinul IJJ Vâlcea