Expoziție retrospectivă, vernisată în Râmnic


Sâmbătă, 30 septembrie, cu începere de la ora 14.00, la Galeriile „Artex” din Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat vernisarea unei interesante expoziții de arte plastice. Este vorba despre o expoziție retrospectivă a Victoriei Caraiman Pastuch, organizată cu ocazia aniversării a şaptezeci de ani. Galeria cu lucrări va fi deschisă publicului vâlcean până în data de 20 octombrie. Iubitorii de frumos vor putea admira aici lucrări din mai multe perioade de creaţie ale artistei, toate aflate sub semnul luminii şi al culorii, dar şi al unei măiestrii desăvârşite de-a lungul a cinci decenii de activitate artistică.
La vernisaj a fost lansat şi albumul de artă intitulat sugestiv «Victoria Caraiman Pastuch», într-o frumoasă prezentare grafică, cu o selecţie de imagini ale celor mai reprezentative lucrări şi cu texte critice semnate de Adrian Silvan Ionescu, Doina Păuleanu, Luiza Barcan şi Dan Tudor Truică.

Mai multe date despre autoare

Victoria Caraiman Pastuch s-a născut pe 17 august 1947 la Viroaga, judeţul Constanţa şi a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj, specialitatea arte decorative-tapiserie în 1973. A fost profesor de desen la Liceul de Artă din Constanţa până în anul 1999. A participat cu lucrări la numeroase saloane de artă decorativă şi la expoziţii de grup din ţară şi din străinătate (în țări precum Japonia, Bulgaria, Italia). A deschis trei expoziţii personale, la Mamaia, Constanţa şi Bucureşti. În anul 2014, a primit Diploma de Excelenţă acordată de «TRUICART Events» pentru întreaga activitate artistică. Lucrările sale se află în colecţii de stat şi particulare din România, Germania, Austria şi Israel. Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Posting....