Exact ce trebuia: Consilieri personali pe relaţia cu diaspora pentru fiecare primărie


• seria aberațiilor legislative halucinante continuă la nesfârșit
Pentru că toate problemele au fost ca și rezolvate iar banii din buget sunt mereu în plus, parlamentarii au decis să adauge o altă cheltuială în plus pe capul bieților primari. Astfel, administrațiile publice locale vor putea angaja consilieri personali pentru relaţia cu diaspora, potrivit unei iniţiative legislative adoptate tacit de Camera Deputaţilor şi trimise spre dezbatere Senatului care este for decizional în acest caz. Termenul de dezbatere şi vot final s-a împlinit în 2 noiembrie şi ca urmare a faptului că a fost depăşit proiectul de lege este considerat adoptat tacit!
Iniţiativa legislativă a fost semnată de 23 de deputaţi şi senatori PNL, PSD şi neafiliaţi. Proiectul prevede că primarii comunelor, oraşelor, municipiilor reşedinţă de judeţ, primarul Bucureştiului, precum şi fiecare dintre primarii de sector vor putea angaja, în limita numărului maxim de posturi aprobate, câte un consilier personal în relaţia cu diaspora.
Iniţiatorii arată, în expunerea de motive, că prin această iniţiativă se urmăreşte realizarea “unei legături extrem de strânse între românii de pretutindeni şi România’’. “Unul dintre elementele cele mai importante care pot favoriza o astfel de legătură este implicarea românilor din diaspora în dezbaterile politice privind viitorul ţării noastre, dar şi în procesul politicii de administraţie locală. (…) Prin adoptarea acestei propuneri se poate evidenţia şi pune în valoare atât ingeniozitatea, cât şi creativitatea românească, beneficiind cu toţii de transferul de idei şi de proiecte în ambele direcţii, din străinătate către România şi invers”, argumentează iniţiatorii.