Etapa a XIII-a a fost cu ghinion! CSM a pierdut dramatic jocul cu CS Mioveni


• argeşenii lui Claudiu Niculescu s-au impus în ultimul minut, scor 2-1

A doua etapă din returul sezonului regulat al ligii secunde fotbalistice a scos în calea vâlcenilor un adversar destul de incomod. Municipalii lui Alexandru Pelici s-au deplasat sâmbătă la Piteşti cu scopul clar de a obţine măcar un punct din disputa cu CS Mioveni. Fosta prim-divizionară, pregătită de „lunetistul” Claudiu Niculescu, şi-a respectat însă statutul de favorită a partidei. Chiar dacă nu au strălucit pe teren, galben-verzii de la Mioveni au reuşit să se impună cu ceva şansă, tabela indicând la final 2-1 în favoarea lor. Din păcate, pentru tabăra noastră acest rezultat nu face decât să sporească incertitudinile, CS Municipal ajungând pe locul al şaselea, ultimul care asigură prezenţa în play-off.

După o primă repriză modestă, „zarurile” au fost aruncate în partea a doua
Fotbaliştii celor două formaţii au început destul de timoraţi meciul de la Piteşti, parcă temători de eventualele greşeli. Vâlcea a arătat încă o dată că ştie să paseze şi că poate să domine mijlocul terenului. Însă.. cam atât! Elevii lui Alexandru Pelici au pus de puţine ori în pericol poarta adversă, oferind argeşenilor posibilitatea de a surprinde prin faze bine lucrate sau chiar pe contraatac. Răuţă de la gazde a avut o primă mare şansă de gol în minutul 15, atunci când balonul expediat de acesta de la mare distanţă a fost „bâlbâit” de portarul Fejer. În cele din urmă, după ce a lovit inclusiv bara, mingea a fost reţinută de goalkeeper-ul râmnicenilor. Năstăsie şi Galan au trecut alte şanse de gol în contul trupei pregătite de Claudiu Niculescu, în timp ce Vâlcea a replicat palid prin Geantă şi N’Kongue. Primul act al întâlnirii de la Piteşti s-a încheiat aşa cum a început, tabela rămânând „îngheţată” la 0-0.
Nici partea secundă nu a început prea promiţător, jucătorii celor două echipe continuând să se tatoneze ca la începutul partidei. Şi probabil că s-ar fi mers destul timp cu un mare zero la capitolul goluri, dacă ghinionul nu „lovea” trupa noastră în minutul 64. Atunci, tânărul fundaş Cătălin Pârvulescu a comis henţ neintenţionat în propria suprafaţă de pedeapsă. După această fază, centralul Adrian Ilyeş din Ploieşti nu a stat prea mult pe gânduri şi a indicat lovitură de la unsprezece metri în favoarea argeşenilor. Experimentatul Galan a fost cel desemnat să execute penalty-ul, CS Mioveni deschizând scorul în urma acestei faze fixe. Forţat să „mute” în angrenajul echipei sale, Alexandru Pelici a epuizat toate schimbările în nici 15 minute trecute de la primirea golului. Popa, Iordache şi Geantă s-au dus să se odihnească pe bancă în perspectiva întâlnirii cu Poli Timişoara, pe teren fiind trimişi mai proaspeţii Codin, Stancu şi Câju.
Intenţiile super-ofensive manifestate de antrenorul Pelici au dat roade, iar Vâlcea a restabilit egalitatea în minutul 90. Atunci, tânărul vârf Adrian Codin a prins un şut de senzaţie de la peste 20 de metri distanţă de buturile porţii argeşene. „Torpila” expediată de acesta l-a lăsat fără reacţie pe goalkeeper-ul de la Mioveni, iar Vâlcea a restabilit egalitatea. Se părea că planurile conducerii echipei noastre, care vizau câştigarea a cel puţin un punct la finalul partidei de la Piteşti, erau aproape de îndeplinire. Numai că, precum într-un film fără happy-end, CS Municipal avea să piardă în mod dramatic partida. Râmnicenii au trecut în numai câteva minute de la extaz la agonie, CS Mioveni oferind lovitura de graţie cu 60 de secunde înainte de expirarea timpului suplimentar. Răuţă a devenit eroul gazdelor după ce a marcat golul decisiv dintr-o fază ce nu anunţa mare lucru. Fotbalistul lui Claudiu Niculescu a primit un balon filtrat din flancul drept şi, în urma unei execuţii tehnice deosebite, a lobat balonul peste portarul Fejer. Meciul s-a încheiat la puţin timp după acest moment, dar nu înainte ca arbitrul de centru să arate un cartonaş roşu lui Năstăsie. Jucătorul de la CS Mioveni l-a busculat în mod evident pe Enache Câju, argeşeanul fiind eliminat direct.
În urma eşecului, CS Municipal a coborât pe poziţia a şasea în ierarhia Seriei Vest. Astfel, chiar dacă se află încă în graficul stabilit de conducerea clubului la începutul campionatului (calificarea în play-off), pentru municipalii lui Alexandru Pelici urmează „meciuri de foc”, din care trebuie să obţină puncte. Runda următoare, programată la finalul acestei săptămâni, CSM va avea de disputat poate cel mai dificil meci al sezonului, pe terenul liderului din Timişoara.

Rezultatele etapei a XIII-a
CS Mioveni – CSM Rm. Vâlcea 2-1
Galan ’65 (p), Răuţă ’92 / Codin ’90
Şoimii Pâncota – Metalul Reşiţa 0-0
Fortuna P. Câmpina – FC Bihor 2-0
Chipirliu ’4, Honciu ’13
FC Caransebeş – FC Olt Slatina 1-2
Himcinschi ’79 / Gheorghe ’13, Blănaru ’89
Unirea Târlungeni – Poli Timişoara 1-1
Forika ’49 / Keita ’23
Olimpia Satu Mare a stat

Programul etapei a XIV-a
Sâmbătă, 22 noiembrie
Poli Timişoara – CSM Rm. Vâlcea
Metalul Reşiţa – CS Mioveni
FC Bihor Oradea – Şoimii Pâncota
Olimpia S. Mare – Fortuna P. Câmpina
Unirea Târlungeni – FC Caransebeş
FC Olt Slatina va sta
Clasament Seria Vest: ACS Poli Timişoara 28p, Fortuna Poiana Câmpina 24p, Metalul Reşiţa 24p, CS Mioveni 20p, Unirea Târlungeni 16p, CSM Râmnicu Vâlcea 15p, FC Olt Slatina 15p, Olimpia Satu Mare 13p, Şoimii Pâncota 8p, FC Bihor Oradea 7p şi FC Caransebeş 6p.
*primele şase echipe se califică în play-off