Este sărbătoare mare la Cisnădie: Măgura a învins Vâlcea!


Într-un meci din Liga Florilor de handbal feminin, încheiat în urmă cu puțin timp, SCM Râmnicu Vâlcea s-a împiedicat neașteptat pe terenul mai modestei echipe sibiene Măgura Cisnădie. Deși nu au jucat rău (gazdele fiind cele care și-au depășit cu mult condiția), jucătoarele pregătite de antrenorul Florentin Pera au cedat această partidă la o diferență de trei goluri. Vâlcencele nu au reușit să se afle niciodată în avantaj pe tabela de marcaj, ci, de câteva ori, doar la egalitate cu gazdele. Chiar dacă vâlcencele au un lot cu nume sonore în comparație cu cel al sibiencelor, vedetele acestei seri au fost jucătoarele de la Cisnădie, care au făcut un meci mare de tot. Încurajate la scenă deschisă de publicul care a trăit meciul ca pe un veritabil joc din Liga Campionilor, cisnădiencele (în tabăra cărora se află și câteva jucătoare care au început handbalul la Vâlcea) au reușit să încheie prima repriză cu un avantaj de trei goluri, scor 13-10. Puțină lume ar fi crezut că gazdele vor avea forța de a rezista în actul secund în fața campioanei României. Dar, necrezutul s-a produs; e drept că și pe fondul unei maniere de arbitraj care a dat gazdelor un avantaj în mod cert mai însemnat decât «tradiționala» abatere de 5%! Sibiencele s-au «încăpățânat» să nu fie depășite pe tabela de marcaj până la finalul partidei, chiar și în cele câteva rânduri în care Vâlcea a egalat și a încercat preluarea controlului întâlnirii.
Finalul a fost unul cu destui nervi pe băncile tehnice ale ambelor echipe, Weber de la Cisnădie și Pera de la Vâlcea contestând în mai multe rânduri (probabil că pe bună dreptate în cazul ambilor!) anumite decizii ale celor două arbitre. Partida s-a încheiat cu victoria Măgurei, scor 25-22, rezultat care a declanșat fiesta în tribunele polivalentei din micuța urbe de lângă Sibiu.

Vâlcea și București, cap la cap la „borna” 37 de puncte

În urma acestui eșec (al doilea din sezonul actual, după cel de la Bistrița, din turul campionatului), SCM Râmnicu Vâlcea rămâne la 37 de puncte după 15 partide disputate. Campioana en-titre păstrează fotoliul de lider în detrimentul urmăritoarei CSM București, care are tot 37 de puncte din 15 meciuri disputate, dar un golaveraj puțin mai slab. Tot în această rundă a XVI-a și CSM București s-a încurcat neașteptat, pe propriul teren, după ce a remizat cu Minaur Baia Mare.

Urmează un alt meci greu: în Cupă la Bistrița!

Pentru SCM Râmnicu Vâlcea, următoarea partidă este programată marți, 18 februarie, cu începere de la ora 17.00. Atunci, sportivele noastre vor avea de susținut un alt meci foarte dificil, pe terenul echipei Gloria Bistrița. Partida va conta pentru optimile de finală ale Cupei României la handbal feminin și va fi transmisă în direct prin intermediul postului TVR 2. Vom reveni cu informații înaintea disputării acestui joc.