Elevii vâlceni se implică în activităţi de educaţie rutieră


concurs_DHS_1Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea – Serviciul Rutier, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea au organizat faza judeţeană a concursului “Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă,,. Concursul, organizat pe terenul de sport de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din municipiul Rm. Vâlcea, a reunit la start 15 echipaje, atât elevi de gimnaziu cât şi de liceu, din localităţile Rm. Vâlcea, Drăgăşani, Horezu, Călimăneşti şi Bujoreni.

Echipajele formate din elevii de gimnaziu au avut de parcurs două probe: poligon respectiv parc şcoală, în timp ce echipajele de liceu au avut o probă teoretică de cunoaştere a regulilor de circulaţie şi una de arbitraj(a elevilor de gimnaziu de la parcul şcoală).

concurs_DHS_2La final, câştigătorii au fost: locurile I şi II au fost atribuite echipajelor de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din municipiul Rm. Vâlcea, iar locul III – Şcolii cu cls. I- VIII „Şerban Vodă Cantacuzino” din Călimăneşti.

La liceu, pe locul I s-a clasat echipajul de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea, pe locul II echipajul care a reprezentat Clubul Copiilor Horezu, iar pe locul III echipajul de la Grupul Şcolar „General Magheru” din Rm. Vâlcea.

Menţiunea a fost atribuită echipajelor de la Şcoala cu cls. I – VIII Gura Văii Bujoreni, Colegiului Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Rm. Vâlcea, Grupului Şcolar „C-tin Brâncoveanu” Horezu şi Şcoala cu cls. I – VIII „N. Bălcescu” din Drăgăşani.

Astfel, la faza naţională a concursului ,,Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă,, atât la categoria gimnaziu cât şi la liceu, echipajele participante care vor reprezenta judeţul vor fi de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea, coordonaţi fiind de doamnele profesoare Trifa Elena şi Mihai Maria.

Tot în cadrul acestui program, în parcarea Centrului Comercial River Plaza Mall s-a desfăşurat concursul naţional de biciclete „Cupa DHS” care a reunit la start 36 de echipaje din judeţ. Concursul a fost organizat de DHS, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea – Serviciul Rutier împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, cu sprijinul River Plaza Mall care a pus la dispoziţia organi­zatorilor locaţia.

Scopul iniţiatorilor şi organizatorilor acţiunii a fost acela de a încuraja educaţia rutieră, prin informarea bicicliştilor(în special a copiilor), cu privire la regulile ce trebuie respectate pentru a circula în siguranţă pe drumurile publice.

De asemenea, se urmăreşte încurajarea practi­că­rii activităţilor fizice, şi totodată, protejarea naturii prin folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de trans­port. Echipajele care vor reprezenta judeţul Vâlcea la faza naţională a competiţiei „Cupa DHS” vor fi tot de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea. Aceste competiţii s-au bucurat de o largă parti­cipare din partea elevilor sub coordonarea şi sprijinul domnilor profesori care i-au pregătit şi înso­ţit, motiv pentru care Poliţia Rutieră le mulţumeşte acestora pentru implicare în acest gen de activităţi.