Elevele lui Constantin Ștefan nu se regăsesc: HC Municipal a „bifat” un nou eșec în Liga Națională


• vâlcencele au cedat pe terenul sibiencelor de la Măgura Cisnădie

Sâmbătă, în etapa a VIII-a a Ligii Naționale de handbal feminin, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea au evoluat la Cisnădie, contra nou-promovatei Măgura din localitate. Partida era una foarte importantă pentru ambele formații, atât HC Municipal, cât și Măgura Cisnădie fiind în căutare de puncte, miza fiind asemănătoare: cu o victorie, oricare dintre cele două părăsea, măcar temporar, zona „gri” a clasamentului, cea în care se simte sceptrul retrogradării. La primul meci disputat de echipa noastră după pauza prile­juită de jocurile echipei naționale contra Lituaniei și Belaru­su­lui, elevele antrenorului Constantin Ștefan au arătat deter­mi­nare pe teren, însă neșansa din anumite momente și ambiția foarte mare a gazdelor au făcut ca balanța să se încline în cele din urmă în favoarea echipei din județul Sibiu. După minutele de start ale partidei, în care niciuna dintre cele două formații nu au reușit să se desprindă la mai mult de câteva goluri, în jocul municipalelor s-a produs „decliclul” negativ. Pe fondul anumitor greșeli comise de râmnicence în faza de­fensivă, gazdele au trecut la conducere pe tabela de marcaj. Din nefericire pentru echipa noastră, scorul a început să prindă proporții pe parcursul primei reprize. Dacă în minutul 19, Măgura conducea cu o diferență de trei goluri (scor 9-6), până la pauză, aceasta a sporit la cinci goluri (scor 17-12).

Vâlcea a tras tare în repriza secundă, dar minunea nu s-a produs

Pauza s-a dovedit un sfetnic bun pentru jucătoarele lui Constantin Ștefan. Acestea au revenit de la „cabine” cu un total alt suflu și au făcut viața grea gazdelor. Totuși, nou-promo­vatele din Cisnădie au rezistat, eroic chiar în anumite momente, și au respins asalturile decisive inițiate de elevele lui Ștefan. Astfel, deși au dorit mult victoria, pregătindu-se din timp pentru aceas­tă întâlnire, municipalele au trebuit să se recunoască învinse la final, scor 31-27. Măgura Cisnădie și-a trecut în cont o victorie foarte importantă și trei puncte care o ajută să părăsească „zona periculoasă” a clasamentului. Din nefericire pentru formația sprijinită de Primăria Râmnicului, eșecul suferit la Cisnădie ne duce și mai mult către partea inferioară a ierarhiei. HC Municipal a pierdut două poziții în clasament și a ajuns pe locul 12 (antepenultimul), având doar șase puncte acumulate.

Urmează încă o întâlnire cu o nou-promovată

Municipalele au posibilitatea să se revanșeze după acest eșec în runda următoare a Ligii Naționale. Sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, în Sala Sporturilor „Traian”, fetele noastre vor întâlni gruparea ardeleană HC Alba Sebeș. Aseme­nea jocului de la Sibiu, elevele antrenorului Ștefan întâlnesc o altă echipă nou-promovată, HC Alba Sebeș. Echipa noastră pornește cu prima șansă în acest joc, urmând să aibă de partea sa și inimoșii suporteri vâlceni. Înaintea partidei din etapa a IX-a, HC Municipal și HC Alba Sebeș sunt vecine de clasament, ardelencele având doar patru puncte câștigate, cu două mai puține decât cele care se află deocamdată în „contul” echipei noastre.

Rezultatele etapei a VIII-a

CSM București – HCM Roman 30-19
Unirea Slobozia – SCM Craiova 28-28
Rapid București – HC Dunărea Brăila 30-35
Universitatea Cluj – CSM Ploiești 24-28
Măgura Cisnădie – HCM Râmnicu Vâlcea 31-27
HC Alba Sebeș – HC Zalău 24-24
HCM Baia Mare – Corona Brașov*
*partida se dispută astăzi, cu începere de la ora 18.00