Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 februarie 2020

E oficial! Vâlcea are cei mai buni geniști din România


• militarii de la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici” au câștigat competiția cu colegii din țară
După cum v-am informat în edițiile noastre anterioare, militarii din Forţele Terestre au sărbătorit, la sfârşitul lunii mai, 160 de ani de la înfiinţarea armei geniu. Cu acest prilej, în Bucureşti şi în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate unităţi de geniu au avut loc manifestări care au inclus expoziţii de tehnică şi echipamente, exerciţii demonstrative ale unor subunităţi EOD (Explosive Ordnance Disposal), simpozion dedicat Zilei Armei Geniu, competiţii sportive.
După o săptămână de evenimente speciale, vineri, 31 mai 2019, în localitatea Borduşani, judeţul Ialomiţa, toți geniștii de ieri, azi și mâine au fost prezenți pentru aniversarea celor 160 de ani de la semnarea Decretului de înființarea a celei dintîi unități a acestei arme în cadrul Armatei Române.
Desfășurătorul ultimei zile de festivități a cuprins o ceremonie militară, o slujbă religioasă, un exerciţiu demonstrativ de trecere a unui curs de apă, o expoziţie de tehnică dar și concursul „Cea mai bună unitate de geniu”.
La întrecerea sportivă organizată pe malul Dunării și care a constat în mai multe probe gen Exatlon au luat parte militarii Batalionului 53 Geniu „Scorilo” din Deva, ai Batalionului 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia, ai Batalionului 3 Geniu „General Constantin Poenaru” din Buzău, ai Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu” din Brăila și ai Centrului de Instruire pentru Geniu, E.O.D. şi Apărare C.B.R.N. „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea.
Cu o galerie condusă de către Comandantul și Șeful de Stat Major al Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici”, locotenent-colonel inginer Cristian-Gabriel Arinton, respectiv locotenent-colonel Marius Gâju, militarii noștri și-au adjudecat la pas trofeul aniversar dedicat celor mai buni geniști din România.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate