E oficial: Primăria Costești CERE AJUTORUL Prefecturii și Jandarmeriei pentru a stopa Țiganiada 2020!


După cum vă anunțam și în edițiile noastre precedente, Primăria Costești așteaptă cu înfrigurare data de 8 septembrie, ziua când mii și mii de rromi din toată țara obișnuiesc să ajungă la Bistrița pentru un festival care datează deja de aproape patru decenii. Împreună cu ei, în ultimii ani, au luat parte la eveniment un număr cel puțin dublu de români curioși.
În actualul context al crizei sanitare, șeful administrației locale se teme de o veritabilă bombă epidemiologică și în acest sens a înaintat deja adrese către Instituția Prefectului Vâlcea și Inspectoratul Județean de Jandarmi Vâlcea pentru a detașa suficiente efective pentru a bloca accesul și instalarea rromilor timp de două zile de Sfântă Mărie Mică.
„Vin din toate părțile, din zone cu grad de contaminare mai mic sau mai mare, nu se poate pune nici o secundă problema de organizare în adevăratul sens al cuvântului. Nu ai cui să te adresezi pentru că nu s-a pus niciodată problema de un responsabil, ce să mai… un haos total! Dacă nu va fi înțeles pericolul și se va opera tot cu mânuși, din motive electorale, n-au cum să nu iasă probleme. Eu, ca primar, atât pot să fac, mai departe rămâne în sarcina prefectului să se implice sau nu…”, au fost vorbele primarului Peștereanu.
Rămâne de văzut dacă și cum vor reacționa autoritățile județului în fața acestei provocări extraordinare în contextul în care Vâlcea a depășit deja «borna» celor o mie de infectați oficiali de la declanșarea pandemiei COVID 19.
Sursă foto: Arhivă