După un exercițiu nocturn extrem de spectaculos, expoziție NATO pe Bulevardul Dem Rădulescu!


După cum vă informam și în edițiile anterioare, exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17), condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se va desfășura, în perioada 11-20 iulie, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei. Aproximativ 25.000 de militari din 22 de țări aliate și partenere vor participa, în perioada 11-20 iulie, la exercițiul multinațional Saber Guardian 2017.
În marja SG17 sunt planificate și alte acțiuni și evenimente de sprijin, în zilele premergătoare sau ulterioare exercițiului. Pentru mărirea eficacității acestuia, SG17 va fi sprijinit de câteva exerciții de mai mică amploare ale SUA și țărilor partenere și aliate din Europa care vor avea loc, în vara acestui an, în regiunea Mării Negre, facilitându-se, în acest mod, execuția unei game largi de acțiuni militare pentru asigurarea securității și stabilității în zonă, contribuind astfel la întărirea posturii de descurajare.
Exercițiul Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit până în prezent, prin rotație, de Bulgaria, România și Ungaria. SG17 este inclus în Programul exercițiilor întrunite ale Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creșterii interoperabilității la nivel întrunit și multinațional cu forțele națiunilor aliate și partenere. Astfel, pe raza județului nostru, în data de 16 iulie este programată o trecere peste un curs de apă pe timpul nopții, iar pe 20 iulie o expoziție de tehnică militară chiar de-a lungul Bulevardului Dem Rădulescu.

Posting....