După o vacanță foarte scurtă, jucătoarele de la HCM s-au reunit ieri la Sala Sporturilor


• acestea sunt decise ca în returul campionatului să dea totul pentru atingerea obiectivului: calificarea în play-off-ul Ligii Naționale

Ieri după-amiază, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea și-au reluat antrenamentele în vederea pregătirii returului Ligii Naționale. Chiar dacă vacanța sportivelor a fost foarte scurtă, de numai unsprezece zile, conducerea clubului a decis ca pregătirile să fie reluate cât mai curând posibil. Asta pentru că returul campionatului se anunță destul de dificil, HC Municipal mai având mult de „tras” pentru îndeplinirea obiectivului stabilit la începutul sezonului, anume calificarea în play-off-ul Ligii Naționale. Așa cum spuneam, ieri, la primul antrenament, antrenorii Dumitru Muși și Maria Duca au avut mai puțin de cincisprezece jucătoare la pregătiri. Portughezele Claudia Correia și Diana Roque Tavares au lipsit de la reunire, cele două fiind prezente la o acțiune a echipei naționale lusitane. De asemenea, din lotul pe care se va baza în retur echipa noastră au lipsit și alte două jucătoare. Ne referim aici la Florentina Craiu, convocată la lotul național de junioare, cât și la rusoaica Daria Ilina, care va ajunge zilele aceasta în România.
Mai trebuie spus că returul Ligii Naționale va debuta la începutul anului 2015. În prima etapă, HC Municipal Râmnicu Vâlcea va avea parte de un adversar relativ facil, Unirea Slobozia. Partida este programată în data de 10 ianuarie, în Sala Sporturilor „Traian”.

Toma Pleșa: „Nu vom face transferuri în această pauză competițională. Este posibil să avem un cantonament și vom disputa mai multe meciuri amicale”

Contactat telefonic înaintea reunirii de ieri, președintele HC Municipal Râmnicu Vâlcea ne-a oferit câteva informații referitoare la modul în care vor decurge pregătirile echipei noastre pe parcursul acestei pauze competiționale. Fostul arbitru internațional Toma Pleșa a spus că echipa noastră are un lot suficient de valoros pentru atingerea obiectivului trasat pentru actualul sezon, calificarea în play-off-ul Ligii Naționale. Astfel, nu va fi nevoie de transferuri în această pauză competițională, cei doi antrenori urmând să se bazeze pe exact aceleași jucătoare folosite în turul campionatului. „Fetele au avut o vacanță foarte scurtă. Mai bine zis doar o pauză. Însă am reluat pregătirile repede fiindcă suntem o echipă profesionistă și trebuie să ne pregătim din timp. Ne așteaptă un retur de campionat foarte dificil și trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Nu vom face transferuri în această pauză competițională fiindcă suntem de părere că lotul de care dispunem ne va permite să atingem obiectivul stabilit la începutul sezonului. Este însă posibil ca fetele să meargă într-un stagiu de pregătire centralizată. Săptămâna aceasta vom lua o decizie în privința cantonamentului. Știm sigur până în acest moment că vom juca mai multe meciuri amicale. Vom participa la turneul din luna decembrie, Memorialul Constantin Tită și vom mai juca și alte meciuri amicale. Fetelor vor mai avea o scurtă perioadă de pa­uză în preajma sărbătorilor de iarnă, mai mult de Anul Nou (…) Este adevărat că acum nu mai avem aparatele de fitness pe care le foloseau jucătoarele de la Oltchim. Însă, avem certitudinea că vom beneficia de o nouă sală, dotată și utilată așa cum se cuvine cât de curând. Până atunci, așa cum v-am mai spus, nici nu mă îndoiesc că nu vom reuși să găsim o cale pentru a ne pregăti în condiții optime”, ne-a declarat optimist Toma Pleșa, președintele HC Municipal Râmnicu Vâlcea.
Clasamentul Ligii Naționale la finalul turului: HCM Baia Mare 36p, SCM Craiova 33p, CSM București 32p, Corona Brașov 32p, HCM Roman 23p, HC Dunărea Brăila 21p, CSM Ploiești 18p, HC Zalău 16p, HCM Râmnicu Vâlcea 14p, CSM Cetate Deva 13p, Unirea Slobozia 12p, Universitatea Neptun Constanța 9p, Universitatea Alexandrion Cluj 8p și Mureșul Târgu Mureș 0p.
*primele opt poziții asigură calificarea în play-off