După ani și ani, SPITAL pentru 30.000 de vâlceni!


În prima zi a acestei săptămâni, Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, a venit cu veste care ar putea reprezenta de fapt informația anului 2020 pentru locuitorii din partea de sud-vest a Vâlcii. După cum se cunoaște, de aproximativ un deceniu, spitalul din orașul Bălcești a fost închis, guvernul de atunci pretextând lipsa fondurilor din domeniul sanitar național. Economii concrete nu știm dacă s-au realizat prin închiderea Spitalului Bălcești, dar cert este că mai bine de 30.000 de vâlceni din peste zece localități situate în partea de sud-vest a județului au rămas fără o unitate medicală la care să poată apela în caz de urgență.
Concret, conform informațiilor prezentate de către președintele Rădulescu, cât de curând, Guvernul României ar putea adopta o hotărâre pentru reînființarea Spitalului Bălcești.
„Începem săptămâna cu o veste bună: este posibil ca, în curând, Guvernul României să adopte o hotărâre privind reînființarea structurii spitalicești în orașul Bălcești. Ar fi foarte bine să se întâmple acest lucru pentru că, după cum știți, încă de anul trecut, Consiliul Județean Vâlcea a alocat banii necesari pentru documentații, ca să reînființăm Spitalul din Bălcești. Primăria Bălcești nu avea acești bani, cei 280.000 lei fiind alocați de CJ Vâlcea, pentru că am promis că vom reînființa acest spital. Acum așteptăm și noi această Hotărâre de Guvern”, a declarat Constantin Rădulescu.

 

Doleanță pentru Guvernul Orban

 

„Totodată, mai vin cu încă o rugăminte către Guvern: să adopte și hotărârea prin care să dea în administrarea Consiliului Județean Vâlcea și Drumul Național 7D, pentru care am făcut toate demersurile instituționale. De ce ne dorim acest lucru? Pentru că lucrăm deja la un proiect, în vederea obținerii de fonduri europene, pentru a moderniza și acest drum”, a mai punctat președintele Consiliului Județean Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al CJ Vâlcea