DOI TINERI aveau o metodă inedită de a fura din gențile bătrânilor. JANDARMII I-AU PRINS în flagrant!


În data de 26 octombrie, în jurul orei 16.00, echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe raza Cartierului Nord din Râmnicu Vâlcea a observat doi tineri, ce păreau a fi un cuplu, cu un comportament suspect. Jandarmii i-au supravegheat discret și au observat că cei doi urmăreau persoane vârstnice vulnerabile și intrau în vorbă cu acestea. Sub pretextul că vor să le acorde ajutor (să care bagajele, să traverseze etc.), urmau să profite de neatenția și încrederea victimelor pentru a le sustrage bunuri din geantă sau buzunare.
La scurt timp, în stația Elegant, aceștia s-au așezat pe bancă lângă o femeie în vârstă. Tânăra a intrat în vorbă cu femeia, în timp ce băiatul încerca să îi deschidă geanta. O femeie care a observat gestul băiatului a atenționat bătrâna că i se umblă în geantă. În acel moment și-a facut apariția și echipajul de jandarmerie.

Cum au procedat jandarmii?

„Deși tânărul a fost prins în flagrant, acesta nu și-a recunoscut fapta, spunându-le jandarmilor că doar asista la dialogul dintre cele două, până la sosirea autobuzului. Jandarmii au condus tinerii la sediul poliției, au întocmit actul de sesizare privind infracțiunea de furt asupra tânărului în vârstă de 24 ani, urmând a fi predat pentru continuarea cercetărilor. De asemenea, bătrâna în vârstă de 75 ani a fost condusă în siguranță de către jandarmi până la domiciliu. Pe această cale, recomandăm tuturor cetățenilor să fie vigilenți atunci când sunt abordați de persoane necunoscute”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: IJJ Vâlcea
• Material realizat cu sprijinul IJJ Vâlcea