Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Doi dintre tinerii reţinuţi de poliţiştii Zătreni au fost arestaţi preventiv


politia_rutieraPoliţiştii din cadrul Secţiei nr. 11 Poliţie Rurală Zătreni i-au prezentat pe Cosmin C., N. G. şi Ionuţ C., toţi din co­muna Roşiile, instanţei de judecată, care în baza probatoriului administrat, a admis, parţial, propunerea Parche­tului local şi a dispus arestarea pre­ventivă a lui Cosmin C. şi N.G., pentru o perioadă de 29 de zile şi respectiv 19 zile şi totodată s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea faţă Ionuţ C. Amintim faptul că cei trei tineri au fost reţinuţi în cursul zilei de ieri pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, iar Ionuţ C. pentru compli­ci­tate la săvârşirea infracţiunii de tâlhă­rie, minorul V.C. fiind cercetat în stare de libertate. În prezent, cei doi tineri se află încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspec­toratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Cercetat pentru furt calificat

În dimineaţa zilei de 23 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Brezoi au fost sesizaţi telefonic de către Daniel M., din comuna Perişani, cu privire la faptul că, în timpul nopţii, când se odihnea într-o cameră de ho­tel situat în zona Gura Lotrului, i-a fost sustrasă, de către persoane necunos­cute, din buzunarul pantalonilor, suma de 5.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat principalul sus­pect, reuşind şi recuperarea sumei de 3050 lei, care i-a fost predată părţii vătămate.

Este vorba de Dumitru D., din co­muna Perişani, o cunoştinţă a victimei, care după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu acesta la res­taurantul hotelului, a hotărât împreună cu prietenul său să închirieze o ca­meră pentru a se odihni peste noapte, sub pretextul că Daniel M. se afla într-o stare avansată de ebrietate. În timpul ce Daniel M. dormea, suspectul i-a sustras din buzunarul pantalonilor, banii pe care îi avea asupra sa.

În prezent faţă de Dumitru D. se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar la finalizarea acestora dosarul va fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Poliţiştii au dus la îndeplinire două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea

În această săptămână, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Cri­mi­nale au reuşit identificarea şi reţinerea lui Constantin P., de 54 de ani, din comuna Stoeneşti, pe numele căruia Judecătoria oraşului Avrig a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru o perioadă de 3 ani şi 4 luni pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. În sarcina acestuia, ma­gis­traţii au reţinut faptul că, în noaptea de 28/29.04.2011, acesta a sustras de la două societăţi comerciale din locali­tatea Tălmaciu, judeţul Sibiu, mai mul­te bunuri electronice şi alimentare, ca­u­zând un prejudiciu total de aproxi­mativ 4710 lei. De asemenea, poliţiştii l-au mai identificat şi reţinut pe Gheor­ghe E., de 25 ani, din comuna Zătreni, pe numele căruia Judecătoria oraşului Bălceşti a emis un mandat de execu­tare a pedepsei închisorii pentru o pe­ri­oadă de 3 ani şi 3 luni pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor efectuate, că tânărul a sustras, prin efracţie, dintr-o moară componente de la utilaje şi electromotoare, pe care le-a valorificat la un centru de colectare a fierului vechi contra sumei de 650 lei.

Condamnaţii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Vâlcea, urmând să fie transferaţi la un penitenciar în vederea executării pedepsei.

Prioritatea în trafic, cauză nesfârşită de accidente

Statisticile oficiale prezentate de către Poliţie, arată cum în cursul anului trecut, la nivel naţional, au avut loc 3307 accidente rutiere produse pe acest fond, dintre acestea, un număr de 54 având loc pe raza judeţului Vâlcea.

În urma accidentelor produse din această cauză, patru persoane au murit, 14 au fost rănite grav şi 52 ră­nite uşor. Cele mai numeroase acci­dente de acest gen s-au înregistrat pe princi­pa­lele artere ale municipiului Rm. Vâlcea (25), urmate de 19 accidente pe drumurile naţionale.

Chiar vineri dimineaţa, în jurul orei 7.00, Tudor O., de 57 de ani, din co­muna Bujoreni, a condus un au­to­tu­rism marca Opel, pe o arteră secun­dară de pe raza localităţii, şi, la pătrun­derea pe DN 7, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism Skoda, care circula regulamentar din direcţia Rm. Vâlcea – Sibiu, şi a intrat în coliziune cu acesta.

Autoturismul Skoda era condus de către Doru G., în vârstă de 60 de ani, din municipiul Rm. Vâlcea. În urma accidentului, au fost răniţi uşor con­ducătorul auto, Tudor O. şi pasagera din celălalt autoturism, Elena L., în vârstă de 35 ani din municipiul Rm. Vâlcea.

Pentru a evita consecinţele nega­tive ale producerii unui accident rutier pe fondul neacordării de prioritate, poliţiştii rutieri vă reamintesc princi­palele reguli de prioritate: vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: „Drum cu priori­ta­te”, „Intersecţie cu un drum fără priori­tate” sau „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers” are prioritate de tre­cere; când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie diri­jată prin indicatoare, venind de pe do­uă drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate; conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii: la intersecţia nedirijată, atunci când pătrunde pe un drum dintr-o categorie superioară celei pe care se deplasează (categoriile de drum sunt naţional, judeţean, comu­nal/local), precum şi când urmează să pătrundă într-o intersecţie cu circulaţie în sens giratoriu faţă de cel care circulă în interiorul acesteia.

Sancţiunile prevăzute de către legislaţia rutieră în cazul neacordării de prioritate altor vehicule care au acest drept sunt 4 sau 5 puncte amen­dă (un punct amendă este echivalentul a 70 RON) şi sus­pendarea permisului pe o perioadă de 30 de zile. Dacă s-a produs un accident rutier din această cauză amenda este între 6 şi 8 puncte şi suspendarea permisului pe o perioadă de 60 de zile.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized