Devine o tristă realitate: Uzina de sodă oprește activitatea în această noapte!


UPDATE-03.08.2016 : La ora 00,39 fabrica a fost oprită!

• în mod voit, reprezentanții CET Govora furnizează abur industrial la numai 25% din necesarul pentru producerea sodei

Așa după cum vă anunțam și în urmă cu câteva ore (detalii aici), oamenii care se ocupă de așa-zisa rentabilizare a CET Govora țin morțiș să își extermine unul dintre cei mai importanți clienți. Pentru că nu doresc să plătească un tarif mai mare decât cel prevăzut în contractul pentru aburul tehnologic (așa cum dorește CET-ul), polonezii de la Ciech Soda Romania se văd nevoiți să oprească producția de sodă. Chiar la această oră, dispecerul de la CET Govora a comunicat dispecerului de la uzina de sodă că, de la ora 00.00, se va reduce nivelul aburului industrial la numai 25% din necesarul la care calcinatoarele funcționează normal. Reducerea presiunii aburului se va face atât la 6, cât și la 13 și 31 de bari.

Jihadul economic bate la ușa județului:
peste 1.500 de vâlceni vor rămâne fără loc de muncă

Conform surselor noastre, pusă în această situație foarte dificilă, conducerea poloneză de la Ciech Soda Romania pregătește deja manevrele de oprire totală a producției. Dacă administratorul judiciar de la CET Govora nu va relua furnizarea de abur industrial la 100% din necesar, Ciech Soda riscă să nu își mai redeschidă vreodată porțile. Asta ar însemna că toți cei 700 de angajați ai societății vor deveni șomeri. Alături de ei, multe alte sute de vâlceni care lucrează la furnizorii de servicii și materii prime pentru Ciech Soda își vor pierde locurile de muncă.
Credem că este momentul ca autoritățile să intervină înainte de a fi prea târziu!

Urbanowski cheamă mâine presa

Din dorința de a prezenta cauzele care au condus la această situație foarte dificilă, managerul polonez al Ciech Soda, Witold Urbanowski, a convocat deja o conferință de presă. Întâlnirea cu jurnaliștii va avea loc mâine, 3 august, de la ora 14.00, în sala de ședințe din pavilionul Ciech Soda. „Având în vedere situația deosebită în care se află Ciech Soda Romania din cauza reducerii alimentării cu abur industrial, vă invităm să ne întâlnim în cadrul unei conferințe de presă pentru a va prezenta punctul nostru de vedere”, sună mesajul managerului polonez.

Posting....