DESCARCĂ de aici: DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE care a devenit obligatorie pe timpul nopții!


Potrivit ultimelor prevederi ale autorităților, începând de luni, 9 noiembrie 2020, purtarea măștii de protecție de către persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani a devenit obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise din țară! Toate instituțiile publice, precum și toți operatorii economici publici și privați sunt obligați să organizeze activitatea angajaților în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu sau, acolo unde specificul activităților nu permite acest lucru, să împartă personalul în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin două ore.
De asemenea, magazinele se vor închide la ora 21.00, iar circulația persoanelor în afara locuințelor/gospodăriilor în intervalul orar 23.00 – 05.00 va fi interzisă.
Prin excepție, persoanele pot circula în acest interval orar doar pentru următoarele motive:
• deplasarea în interes profesional;
• deplasarea pentru asistența medicală de urgență și pentru achiziționarea de medicamente;
• deplasarea pentru îngrijirea/însoțirea copilului, pentru asistarea persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori pentru decesul unui membru de familie;
• deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada de interdicție, cum ar fi călătoriile efectuate cu avionul, trenul, autocarul sau alte mijloace de transport și care pot fi dovedite cu bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.
Cu excepția călătoriilor care pot fi dovedite cu bilet sau prin altă modalitate de achitare a acestora, celelalte deplasări pe timp de noapte se vor face numai în baza unei declarații pe propria răspundere sau a adeverinței de la angajator, pentru cei care au program de lucru noaptea.
Formularele tipizate atât pentru declarația pe propria răspundere, cât și pentru adeverința de la angajator pot fi descărcate de pe site-ul www.stirioficiale.ro.
Pentru adeverința de la angajator, este recomandat ca aceasta să fie completată pe site-ul: https://formular.sts.ro/.
De asemenea, declarația poate fi scrisă și de mână. Acesta va cuprinde datele personale (nume, prenume, data nașterii, adresa locuinței), motivul deplasării, data completării și semnătura.
ATENȚIE! Toate formularele trebuie să fie semnate olograf.
DECLARATIE PROPRIE RASPUNDERE