Deputatul Costi Rădulescu, alături de reprezentanții Asociației „Pavel”


Miercuri, 26 no­iem­brie, m-am reîntâl­nit cu reprezentanţii Asociației PAVEL. Sunt oameni deosebiţi care, chiar dacă îşi desfăşoară activitatea în mijlocul unor tra­gedii legate de bolile incurabile ale copiilor, privesc lucrurile cu speranță, încearcă să schimbe ceva în bine, încearcă să îmbunătă­țească viața copiilor și a tinerilor bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave.
Împreună dorim să venim cu propuneri de îmbunătăţire a legislaţiei în vigoare, dar şi cu măsuri care să ajute la diagnosticarea precoce a cancerului la copii și scăderea numărului de cazuri diagnosticate în stadii avansate de boală, la creșterea accesului copiilor și tinerilor la tratament adecvat, dar şi la echiparea corespunzătoare a sălilor de oncologie.
Pe parcursul anului viitor, Asociaţia PAVEL va derula o serie de programe publice prin care să contribuie la conștientizarea cetățenilor cu privire la prevenirea și tratarea copiilor bolnavi de cancer pentru care se dorește declanșarea unei campanii naționale de informare la nivel național, în toate școlile din România.
Am asistat și ascultat timp de 60 de minute mărturiile marcante ale acestor oameni plini de bunătate și bunăvoință care mi-au relatat câteva cazuri ale micuților greu încercați.
Pentru următoarea întâlnire ne-am propus să avem draft-ul unui material care să constituie baza unor întrebări şi interpelări pe procedură parlamentară cu privire la profesorii şi învăţătorii itineranţi care să-i ajute pe copiii şi pe tinerii astfel încât pe perioada şederii în spital să nu piardă legătura cu şcoala, cu ritmul procesului educaţional corespunzător vârstei şi încadrării în învăţământ.
În prima parte a anului 2015, ne propunem organizarea unei expoziţii cu caracter caritabil în care vor fi prezentate picturile realizate de aceşti copii.
Ne propunem ca expoziţia de pictură să fie făcută atât la Palatul Parlamentului, dar şi în Municipiul Râmnicu Vâlcea întrucât există astfel de cazuri şi în judeţul nostru. Aceşti copii merită ajutaţi prin măsuri concrete. Prin ceea ce ne dorim să facem, dorim să le arătăm gestul nostru de susţinere şi solidaritate.
deputat, Constantin Rădulescu