DE NEOPRIT! COVID-ul a curmat peste 130 de vieți numai în Vâlcea!


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 9.006 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și 131 decese. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 183 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 30 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 140 au forme medii și 13 sunt internate în secția ATI.
„În acest moment, în județ, sunt 31 de  focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici  și în cadrul instituțiilor publice. În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea nouă persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.195 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei”, au transmis, marți seara, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, prin intermediul unui comunicat de presă.
În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 33.871 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 23.644 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 57.515 de teste în județul Vâlcea.
„În baza nr. Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 44 de decizii de izolare și 35 de decizii de carantină, în prezent, 649  de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 509 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică. Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se mai arată în acelați comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea