Dată importantă în calendarul municipalilor: Pe 14 august, se va stabili țintarul Ligii a II-a


• ca și anul trecut, CSM va face parte din Seria Vest
După mai multe tărăgănări și incertitudini în ceea ce privește numărul echipelor care vor lua startul în viitoarea stagiune a ligii secunde de fotbal, oficialii Federației Române au reușit să încropească două serii de câte 14 echipe. Deși nu este sigur că toate cele 28 de cluburi înscrise vor și participa efectiv în ediția 2015/2016 a Ligii a II-a, conducerea forului de la București a anunțat deja data la care va fi stabilit programul viitorului sezon. Rămâne totuși de văzut ce se va întâmpla dacă, până la data stabilirii calendarului se vor retrage cel puțin două echipe din fiecare serie (lucru de altfel nu tocmai imposibil de petrecut). Atunci, oficialii FRF se vor afla într-o situație destul de delicată, în care „vocile” care susțin înființarea unei singure serii se vor face cu siguranță din nou auzite. Până una-alta, ar mai fi de amintit faptul că stabilirea programului competițional va avea loc vinerea viitoare, pe 14 august mai exact, cu începere de la ora 11.00, în sala „Nicolae Dobrin” din incinta Casei Fotbalului. Toți reprezentanții cluburilor din Liga a II-a sunt invitați pentru a participa la stabilirea calendarului competițional al noii ediții.
CS Municipal Râmnicu Vâlcea va avea parte de adversare foarte dificile în viitoarea stagiune a Seriei Vest. Printre acestea se află nu mai puțin de cinci foste prim divizionare, dintre care trei din ultimul sezon: Gaz Metan Mediaș, Universitatea Cluj și FC Brașov. Alte două echipe care au activat în ediții trecute ale primei ligi sunt CS Mioveni și FC Bihor Oradea, echipe care acum nu mai au însă prea multe pretenții nici măcar la nivelul eșalonului secund, FC Bihor fiind chiar în prag de desființare.

Componența celor două serii ale Ligii a II-a (ediția 2015/2016)
Seria Vest: Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, Universitatea Cluj, CS Mioveni, Metalul Reşiţa, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Caransebeş, Şoimii Pâncota, FC Bihor Oradea, Chindia Târgovişte, UTA Bătrâna Doamnă și FCM Baia Mare.
Seria Est: Rapid Bucureşti, FC Oţelul, FC Ceahlăul, FC Clinceni, Gloria Buzău, ASC Bacău, Rapid CFR Suceava, Dacia Unirea Brăila, FCM Dorohoi, CS Baloteşti, ACS Berceni, Farul Constanţa, Bucovina Pojorâta și Dunărea Călăraşi.

Posting....