Cultura vâlceană devine tot mai săracă. NE-A PĂRĂSIT ÎNCĂ UN DASCĂL de seamă


În dimineața de 24 ianuarie 2022, o nouă veste tristă a căzut peste deja greu încercatul mediu cultural vâlcean. Aflată la o vârstă seniorială, distinsa profesoară Vali Moțoc (soția profesorului și scriitorului Doru Moțoc) a încetat din viață.
Cotidianul nostru transmite un mesaj de condoleanțe familiei greu încercate în aceste momente.
Dumnezeu să o ierte și să o aibă în paza Sa!

Administrația locală a Municipiului Râmnicu Vâlcea este alături de domnul Doru Moțoc în momentele grele pricinuite de decesul soției Domniei Sale. Îi dorim să găsească puterea de a trece prin această încercare cumplită și îl asigurăm de întreaga noastră compasiune.
Dumnezeu să o odihnească în pace! Sincere condoleanțe întregii familii!
• Mircia GUTĂU, primarul Râmnicului

Pierderea prietenei dragi, Prof. VALERIA MOȚOC este una dintre cele mai triste și emoționante încercări ale acestor zile de sfârșit de ianuarie. Gândurile noastre trimise lui Doru, copiilor și celor apropiați familiei îndoliate, în aceste momente grele, sunt un mod sincer de a ne exprima regretul și sprijinul moral. Pe Vali Moțoc o vom păstra veșnic în suflete și-n amintiri.
Condoleanțe familiei triste! Dumnezeu s-o aibă în paza Sa și ne rugăm Tatălui ceresc s-o dea în grija îngerului păzitor și în lumea de dincolo. Adio, draga noastră Vali!
• Silvia și Ioan BARBU și copiii

Vestea a căzut ca o lovitură de buzdugan: fratele-confratele Ioan Barbu ne anunță că VALI, soția scriitorului Doru Moțoc, celălalt frate-confrate din Vâlcea, a murit. Minunata doamnă VALI MOȚOC, soție și mamă desăvârșită, profesoară devotată care, ca un bijutier de înaltă clasă, a cizelat caracterele multor generații de învățăcei – a urcat la Ceruri, făcându-ne pe noi, cei rămași încă pe pământ, să medităm, printre lacrimi, la felul cum își alege Dumnezeu îngerii.
VALI era, totodată, alături de DORU, gazda primitoare a numeroșilor prieteni; fie noapte sau zi, ușa apartamentului lor de la parter era mereu deschisă; vara se intra-ieșea și pe fereastră. Ce zile, dar mai ales seri și nopți, se petreceau cu prieteni în cuibul lor primitor, în care se făcea literatură, se legau și se dezlegau ghemuri de vise, taine de eresuri.
Pleacă VALI – se întunecă acest univers luminat de ea.
Zbor lin spre noul Univers, iubită și neuitată prietenă.
• Lia-Maria și Ion ANDREIȚĂ

Suntem alături de omul de cultură, scriitorul și profesorul Doru Moțoc în greaua încercare suferită de pierderea distinsei și onorabilei sale soții, prof. VALERIA MOȚOC.
Dumnezeu s o ocrotească în veșnicie!
• Elena și Ion DRĂGHICI

Condoleanțe prietenului nostru, distinsul scriitor Doru Moțoc și copiilor acestuia, pentru pierderea soției și mamei VALERIA MOȚOC, de a cărei noblețe și generozitate s-au bucurat promoțiile de elevi ce le-au fost dascăl devotat și mulți oameni de spirit care i-au trecut pragul casei din Râmnicul Vâlcea.
Dumnezeu s-o odihnească în liniște!
• Ginta și Bebe RĂVESCU

Vestea cutremurătoare a trecerii în veșnicie a doamnei profesoare Valeria Moțoc ne-a tulburat profund. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să o ocrotească.
Sincere condoleanțe familiei adânc îndurerate.
• Mioara și Gheorghe PANTELIMON