Cu un efort financiar de peste 31 de milioane de lei, 1.000 DE GOSPODĂRII DIN RÂMNICU VÂLCEA se vor putea conecta la rețeaua de gaze


A fost aprobată finanţarea proiectului „Extindere reţea de gaze naturale în Municipiul Râmnicu Vâlcea” prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”
Recent, pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a fost publicată Lista obiectivelor de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Printre acestea se află şi obiectivul intitulat „Extindere reţea de gaze naturale în Municipiul Râmnicu Vâlcea”, cu o finanţare de la bugetul de stat de 30.110.351,17 lei. Valoarea totală a investiţiei este de 31.442.704,94 lei (inclusiv TVA), din care 1.332.353,77 lei – contribuţia bugetului local.

Fiecare kilometru nou al rețelei de gaze costă aproape un milion de lei!

Urmează semnarea Contractului de finanţare, în baza programării făcute de MDLPA. Cererea de finanţare pentru includerea obiectivului „Extindere reţea de gaze naturale în Municipiul Râmnicu Vâlcea” în Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” a fost depusă în 4 mai 2022. Prin Studiul de Fezabilitate se propune extinderea reţelei cu 35.073 metri în zonele Troianu, Copăcelu, Căzăneşti, Stolniceni, Râureni, Goranu, Dealul Malului, Ştirbei Vodă – Aranghel, Colonie Nuci, Buda – Poenari şi Ostroveni, extindere de care vor beneficia peste 1000 de gospodării.
Sursă foto: Arhivă
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea