Cu trei etape înaintea finalului de campionat, Vâlcea și București merg «umăr la umăr» în Liga Florilor de handbal feminin


Meciurile etapei a XXIII-a, disputate în Joia Mare, respectiv în Vinerea Mare s-au dovedit cu adevărat «ale patimilor» pentru CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea. Aflate pe primele două poziții ale clasamentului, la egalitate de puncte înaintea acestei etape din Liga Florilor de handbal feminin – fiecare cu câte 57 – echipele din București și Râmnicu Vâlcea au avut destule emoții în fața formațiilor de pe locurile trei și patru din campionat. Joi, pe teren propriu, CSM București a învins cu destulă dificultate pe Gloria Bistrița, scor 31-30 (15-16 la pauză). Vineri, tot pe teren propriu, jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea au avut multe bătăi de cap în disputa cu sibiencele de la Măgura Cisnădie. Până la urmă, echipa noastră a obținut cele trei puncte după victoria la două goluri diferență, scor 24-22 (13-11 la pauză).
În urma acestor victorii, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea rămân pe primele două poziții ale clasamentului, fiecare având acum câte 60 de puncte. Momentan, formația din Capitală ocupă «fotoliul» de lider prin prisma golaverajului superior. Totuși, dacă egalitatea dintre cele două rivale va persista și după disputarea meciurilor din ultima rundă (programată pe 19 mai), SCM Râmnicu Vâlcea va fi echipa care se va încununa cu titlul de campioană națională prin prisma rezultatelor mai bune pe care le-a obținut în jocurile directe disputate în acest sezon contra grupării din Capitală.

Programul Vâlcii până la finalul campionatului

Etapa a XXIV-a (duminică, 5 mai)
CSU Cluj-Napoca – SCM Râmnicu Vâlcea
Etapa a XXV-a (duminică, 12 mai)
SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Slatina
Etapa a XXVI-a (duminică, 19 mai)
Gloria Bistrița – SCM Râmnicu Vâlcea

Programul Bucureștiului până la finalul campionatului

Etapa a XXIV-a (sâmbătă, 4 mai)
Gloria Buzău – CSM București
Etapa a XXV-a (duminică, 12 mai)
CSM București – SCM Craiova
Etapa a XXVI-a (duminică, 19 mai)
Minaur Baia Mare – CSM București

Cinci echipe se «bat» pentru ultimul loc al podiumului

Cu SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București deja sigure de ocuparea primelor două poziții în clasamentul final (rămâne de văzut în ce ordine!), alte cinci echipe sunt angrenate într-o luptă extrem de strânsă pentru ocuparea ultimului loc al podiumului și adjudecarea medaliei de bronz. Rezultatele din ultima rundă au încâlcit și mai mult situația acestora, patru dintre pretendente fiind despărțite de numai trei puncte: Gloria Bistrița – 36p, Măgura Cisnădie – 35p, Corona Brașov – 34p, SCM Craiova – 33p. În această luptă pentru poziția a treia, e drept cu șanse mult mai reduse, intră și HC Zalău. Formația pregătită de antrenorul Gheorghe Tadici ocupă momentan poziția a șaptea, cu 30 de puncte. Totuși, cum până la finalul campionatului au rămas trei etape, diferența de șase puncte față de ocupanta poziției a treia lasă zălăuancelor speranțe matematice pentru o medalie de bronz și o prezență în cupele europene.

Rezultatele etapei a XXIII-a

HC Zalău – SCM Gloria Buzău 26-26
CSM București – Gloria Bistrița 31-30
CSM Galați – CSM Slatina 20-25
Minaur Baia Mare – SCM Craiova 23-21
HC Dunărea Brăila – CSU Cluj-Napoca 33-25
SCM Râmnicu Vâlcea – Măgura Cisnădie 24-22
Corona Brașov a stat