Cu o victorie mare, HCM este mai aproape de salvare


• municipalele au obţinut trei puncte foarte preţioase în intermediara cu Universitatea Cluj

Joi după-amiază, în etapa a VII-a a play-out-ului Ligii Naţionale de handbal feminin, echipa sprijinită de Primăria Râmnicului a câştigat un joc foarte important pentru „ecuaţia” salvării de la retrogradare. HC Municipal a întâlnit, pe propriul teren, Universitatea Alexandrion Cluj, victoria fiind singura variantă de acceptat pentru echipa gazdă, pregătită de antrenorii Dumitru Muşi şi Maria Duca. Vâlcea avea mare nevoie de cele trei puncte, orice alt rezultat în afara succesului nefăcând altceva decât să complice foarte mult lupta pentru evitarea retrogradării. În plus, municipalele îşi doreau un succes şi pentru a răzbuna eşecul din turul play-out-ului, atunci când au suferit un eşec la Cluj Napoca, Universitatea impunându-se la limită, scor 28-27.

Vâlcea a făcut diferenţa în repriza secundă

Aşa cum era de aşteptat, partida de joi a fost foarte echilibrată, jucătoarele ambelor formaţii oferind totul pe teren pentru obţinerea celor trei puncte. La fel ca în meciul cu Mureşul Târgu Mureş, precedentul de pe teren propriu, HC Municipal a început jocul mai modest şi a oferit din belşug emoţii suporterilor veniţi să urmărească din tribune evoluţia fetelor lui Dumitru Muşi. „Studentele” din Cluj Napoca s-au dovedit mai bune în prima repriză, oaspetele din inima Ardealului intrând la vestiare cu un avantaj de două goluri (scor 17-15). Pauza a fost însă un sfetnic bun pentru echipa noastră, HC Municipal reuşind să echilibreze treptat întâlnirea. Începutul nu a fost uşor, Universitatea Cluj reuşind constant să îşi menţină avantajul minim de pe tabela de marcaj. Abia cu un sfert de oră înaintea ultimului fluier, Vâlcea a izbutit să restabilească egalitatea (scor 24-24). Finalul a fost incandescent şi de-a dreptul memorabil pentru fanii veniţi în tribunele Polivalentei râmnicene. Janina Luca şi Alexandra Andrei (Gogoriţă) au fost jucătoarele decisive pe final, reuşitele semnate de cele două făcând diferenţa pentru o victorie foarte preţioasă. HC Municipal a reuşit să se desprindă decisiv abia în ultimele minute ale întâlnirii, atunci când jucătoarele, întreg staff-ul tehnic şi suporterii au savurat o victorie extrem de importantă şi foarte „muncită” totodată, scor 29-26.
În urma acestui rezultat, HC Municipal a avansat un loc în ierarhia play-out-ului, ajungând până pe treapta a doua, una care permite evitarea directă a retrogradării. În numărul de mâine al publicaţiei noastre vom reveni cu amănunte despre rezultatul întâlnirii din etapa a VIII-a a Ligii Naţionale (antepenultima a campionatului), în care HC Municipal a evoluat pe terenul hunedorencelor de la Cetate Deva. Meciul la care facem referire s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei noastre.

Rezultatele etapei a VII-a

Neptun Constanța – Mureșul Tg. Mureș 38-23
Unirea Slobozia – Cetate Deva 26-18
HCM Rm. Vâlcea – Universitatea Cluj 29-26
Clasament: Universitatea Cluj 31p, HCM Râmnicu Vâlcea 30p, Cetate Deva 30p, Neptun Constanţa 29p, Unirea Slobozia 28p, Mureşul Târgu Mureş 0p.