Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 octombrie 2020

CSM şi-a luat revanşa cu FC Bihor Municipalii au început play-out-ul cu o victorie


• echipa noastră nu mai are emoţii privind retrogradarea după succesul cu 2-1 în faţa grupării din vestul ţării

Ajunsă în play-out-ul Seriei Vest din liga secundă de fotbal, echipa pregătită de antrenorul Alexandru Pelici a susţinut, sâmbătă, primul joc din întrecerea care poate fi catalogată drept una a codaşelor. Pe stadionul din Parcul Zăvoi, CS Municipal a primit vizita formaţiei orădene, FC Bihor, aceasta fiind una dintre „responsabilele” pentru contraperformanţa echipei vâlcene din acest sezon. În prima parte a campionatului, Vâlcea s-a împiedicat de fiecare dată cu FC Bihor, orice punct în plus câştigat la momentul respectiv demonstrând că gruparea noastră ar fi evoluat acum în play-off. Dar nu a fost să fie, iar municipalii aveau sâmbătă de plătit nişte poliţe.
Meciul nu a început însă deloc bine pentru elevii lui Alexandru Pelici. În faţa a numai câteva sute de spectatori prezenţi în tribunele arenei râmnicene, municipalii s-au văzut conduşi chiar din primul minut, după ce bihorenii au deschis scorul din lovitură de la unsprezece metri prin Florian Pop. Municipalii nu s-au pierdut cu firea şi au încercat să îşi facă jocul fără să ţină cont de situaţia consemnată pe tabela de marcaj. Gazdele au pus de mai multe ori în pericol poarta adversă, norocul având să le surâdă în minutul 25. La o fază petrecută în careul advers, vârful Adrian Codin a fost faultat de către un apărător bihorean, centralul întâlnirii indicând lovitură de la unsprezece metri în favoarea trupei noastre. Experimentatul Marius Staicu a fost cel care şi-a asumat responsabilitatea de a transforma penalty-ul şi de a readuce Vâlcea în „cărţile” victoriei. Cu multă siguranţă, Staicu a executat aproape perfect lovitura de la unsprezece metri şi a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, scorul de 1-1 menţinându-se până la încheierea primului mitan.

Vâlcea a revenit mai proaspătă de la vestiare şi a obţinut trei puncte meritate
Desfăşurarea „ostilităţilor” din repriza secundă a arătat clar care dintre cele două echipe a fost mai dornică să obţină cele trei puncte puse în joc şi, de ce nu, mai valoroasă. Bihorenii, pregătiţi sezonul trecut de actualul tehnician de pe banca CS Municipal, au cedat lupta la centrul terenului după primele zece minute ale reprizei secunde, Vâlcea făcând un joc de posesie. Pelici a trimis „sânge proaspăt” în avanposturile echipei noastre, Bogdan Geantă intrând în locul lui Adrian Codin. Ocaziile la poarta oaspeţilor s-au înmulţit, iar golul plutea în aer. Inevitabilul s-a produs în minutul 64, când CS Municipal avea să marcheze golul care s-a dovedit decisiv pentru soarta celor trei puncte puse în joc. Servit ideal de Bogdan Geantă cu o centrare în interiorul careului advers, Alexandru Ionescu a reluat din prima balonul, acesta poposind în plasa porţii adverse. După ce au trecut în avantaj, municipalii au continuat să preseze, bihorenii dovedindu-se destul de greoi şi chiar inerţi în anumite momente. Firţulescu, Staicu, Geantă şi acelaşi Ionescu şi-au creat alte ocazii de a înscrie golurile care să risipească definitiv emoţiile pentru cele trei puncte. Totuşi, imprecizia acestora la finalizare, intervenţiile oportune ale portarului Fildan sau pur şi simplu neşansa au făcut ca scorul să rămână cel stabilit în minutul 64. Partida de sâmbătă s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea echipei noastre, iar CS Municipal a risipit definitiv emoţiile în ceea ce priveşte retrogradarea. Cu cele trei puncte câştigate în meciul revanşă cu FC Bihor, echipa noastră şi-a consolidat poziţia de lider în ierarhia play-out-ului, acumulând 27 de puncte, cu cinci mai multe faţă de echipa clasată pe locul secund, FC Caransebeş. Etapa următoare, CS Municipal va evolua tot pe teren propriu, atunci când va primi chiar replica echipei cărăşene.

Caseta tehnică
CSM Râmnicu Vâlcea: Popescu – Deaconescu, Stoica (C), Pârvulescu, Ionescu – Iordache, Firţulescu, Neagoe – Melcea, Codin şi Staicu. Antrenor: Alexandru Pelici.
FC Bihor Oradea: Fildan – Letan, Lazăr (C), Bactăr, Achim – Ban, Ember, Toca – Sorian, Pop şi Andor. Antrenor: Marius Cheregi.
Arbitri: Cătălin Pană (Bucureşti) – central, Romică Bîrdeş (Piteşti) şi Constantin Mihai (Făgăraş) – asistenţi.

Rezultatele primei etape din play-out
CSM Rm. Vâlcea – FC Bihor Oradea 2-1
Staicu ’26 (p), Ionescu ’64 / Pop ’1 (p)
FC Caransebeş – Şoimii Pâncota 0-0

Clasament play-out
1.CSM Rm. Vâlcea    27p    20-18    (+2)
2.FC Caransebeş    22p    19-27    (-8)
3.FC Bihor Oradea    17p    14-22    (-8)
4.Şoimii Pâncota    16p    18-28    (-10)

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Fotbal