COVID în Vâlcea: ZIUA ȘI DECESUL! (unde sunt cei care scriau că nu există virusul!?!)


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, la data de 21 iulie 2020, situația epidemiologică privind infecția cu noul coronavirus (COVID-19) din județul Vâlcea este următoarea:
• 290 persoane aflate în izolare la domiciliu, dintre care 32 pentru care a fost recomandată autoizolarea în ultimele 24 de ore;
• 54 persoane internate în unitățile sanitare dedicate din județ;
• doi pacienți internați în secția ATI a Spitalului Județean Vâlcea, ambii fiind
transferați din alte județe.
De la debutul pandemiei și până acum, pe teritoriul județul Vâlcea, au fost confirmate 221 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.
În ultimele 24 de ore, a mai fost înregistrat și un deces în rândul persoanelor infectate într-unul din cele două centrele de asistență și îngrijire al DGASPC declarate focare de COVID-19, fiind vorba de o persoană în vârstă care prezenta comorbidități. De la debutul pandemiei și până acum, în Vâlcea, au fost înregistrate 11 decese printre cei care au fost diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2.
Numărul de teste realizate în județ până la această dată este de 8.644.

„Având în vedere creșterea numărului de îmbolnăviri în județ, facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să respecte cu rigurozitate măsurile de protecție sanitară și pe cele de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur. Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și îndemnarea în mod respectos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea

Posting....