Costeştiul va avea o bază sportivă de miliarde (ROL)!


• pentru a curma pribegia şi naveta din ultimii ani a echipei de fotbal, primăria va cumpăra un hectar de teren în Blezeni şi va construi mult aşteptatul stadion
Minerul Costeşti şi întregul sport costeştean se pregătesc să intre într-o nouă eră pentru că primăria a găsit terenul mult căutat pentru ridicarea unui baze sportive ultra-moderne. După cum vă informam şi în ediţiile anterioare, terenul de joc de la Bistriţa nu mai poate fi folosit pentru că acolo mănăstirea, proprietara de fapt a pământului, vrea să facă agricultură.
Edilul social-democrat Toma Peştereanu explică motivul din spatele acestei investiții: „Cred că până la Paşti, vom avea deja întocmite actele tranzacţiei, mă refer la cele patru parcele de câte 2.500 de metri din Blezeni unde intenţionăm să facem stadionul şi restul anexelor, dar şi hotărârea de Consiliu Local. Este vorba de o parcelă în imediata apropiere a drumului naţional, astfel încât accesul va fi unul super-facil. După ce vom depăşi aceste etape, vom întocmi proiectul şi vom identifica linia de finanţare. Că va fi prin GAL, că prin alte fonduri sau chiar prin bugetul local, această investiţie se va realiza în maxim un an de zile! Vă garantez că exilul sportului costeştean va lua sfârşit…”
Peştereanu spune că are în vedere un teren sintetic pentru a putea face faţă iernilor de la munte, o tribună cu câteva sute de locuri, vestiare, nocturnă, dar şi un teren de tenis: „Va fi o bază unde să încercăm să atragem tot tineretul rămas în comuna noastră. Este o investiţie pe care o estimez la câteva miliarde lei vechi, dar sunt sigur că va fi profitabilă, numai şi dacă ne gândim în perspectivă, adică la toţi banii cheltuiţi să jucăm prin vecini. În plus, vă pot garanta că după ce vom finaliza această investiție, vom putea aduce mult mai ușor jucători de valoare pe care acum nu-i putem convinge așa ușor. Va fi, practic, o plăcere să joci în tricoul Minerului cu câteva sute de oameni în tribună meci de meci, într-o arenă modernă!”.