Își permite Costi Rădulescu să scape de un primar precum Bănacu?


• încă de la instalarea în fruntea social-democraților, relația dintre președintele PSD Vâlcea și primarul Bărbăteștiului a luat-o la vale
• „nu e divorț pe față, ci numai o separare…”
Se spune că extremele se atrag și că aceasta este rețeta unui cuplu ideal. Nu e cazul și PSD-ului vâlcean, acolo unde franchețea și curajul de a spune mereu ce are pe suflet, adică atributele principale pentru care este recunoscut Constantin Bănacu, nu sunt deloc pe placul liderului Constantin Rădulescu. Președintele social democrat actual nu pare să împărtășească mare lucru din CV-ul predecesorului său Ion Cîlea, iar când vine vorba despre primari cu personalitate, discuția moare din fașă. Asta simte și știe cel mai bine Constantin Bănacu.
De-a lungul unui deceniu, edilul Bărbăteștiului a avut o relație tumultoasă dar sinceră cu Ion Cîlea. Nu ezita niciodată să critice. Și în partid și în presă. Tot ceea ce i se părea în neregulă. În PSD sau prin CJ.  Și într-o înțelepciune seniorală, agronomul îi admira panașul, tupeul și răzvrătirea mai tânărului său subaltern. Fără s-o spună sau măcar s-o subînțeleagă: „N-am simțit niciodată ranchiună din partea dumnealui, nu s-a răzbunat niciodată, la nici un fel de nivel. Dimpotrivă. Au fost cazuri când m-a luat și pe mine gura pe dinainte și am mai sărit calul prin presă, dar la prima ocazie m-am trezit cu o mână părintească, chiar aprobatoare din partea lui. Îmi venea să intru în pământ de rușine în fața acestei reacții. Așa mă convingea că am greșit… ” Chiar dacă nu recunoaște fățiș, Bănacu lasă de înțeles că situația s-a schimbat la 180 de grade acum. Fiecare dintre ieșirile sale critice în spațiul public n-au făcut decât să crească prăpastia dintre el și Costi Rădulescu pentru care numai de personalitate nu e nevoie în Armata Roșie. Faptul că un primar referință în zona Horezu primește mesaje de la PNL, dar NIMENI din PSD nu se deranjează să-i scrie două rânduri la ceas aniversar e o declarație destul de clară în ceea ce privește relația Rădulescu-Bănacu: „Eu n-o să plec la alt partid, v-o garantez! Așa că nu e vorba de nici un divorț, ci numai de o distanțare, o separare… de moment.”