Cornoiu, schimbat până la finele lunii?


Mulți prefecți vor fi schimbați până la finele acestei luni, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, săptămâna trecută.
„A fost o trecere în revistă a activității lor (a prefecților — n.r.) și o analiză a comportamentului, atât în ceea ce privește capacitatea de a reacționa, cât și dorința de a nu se implica politic în campania electorală. Sigur că această evaluare s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecți”, a spus Suciu, după ședința Executivului.
Pentru că nu este timp de a organiza concursuri, noii prefecți „vor fi numiți pe baza unei selecții între înalții reprezentanți ai Guvernului sau persoanele care s-au remarcat printr-o activitate de gestiune a administrației publice și care nu sunt implicați politic în perioada care va urma. Așadar, în cel mai scurt timp, vom avea un număr semnificativ de prefecți schimbați”, a mai spus Suciu. Prefectul de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, a mai fost luat în vizorul Guvernului, fiind criticat pentru lipsa unei comunicări tran­sparente, ceea ce reprezintă o bulină neagră în analiza sa. Cornoiu este prefect din martie 2013.

Posting....