Continuă cursurile practice la ED Vâlcea: „Ca să fii competitiv, trebuie să fii creativ”


Sub acest titlu, timp de două luni – februarie și martie – 15 tineri liceeni vor descoperi secretele fabricării unor albume  – hand made –  din hârtie reciclabilă. Ca finalitate practică, vor fi realizate felicitări, mărțișoare și albume în care se vor pune fotografii ce reprezintă aspecte din activitatea de voluntariat și informare europeană.
Cursurile practice se vor desfășura în sala de seminarii a Centrului EUROPE DIRECT din Biblioteca ­Ju­dețeană Vâlcea, în fiecare zi de vineri de la ora 14.00 la 16.00, Evenimentul se realizează în parteneriat cu Pa­latul Copiilor din Rm. Vâlcea, traineri fiind prof. Ruxandra Deaconu și Ioana Giorgiana Ciocănel, artist plastic.
Prin acest tip de eveniment s-a propus informarea tinerilor participanți despre provocările la care trebuie să răspundă astăzi Europa – în domeniul energiei, mediului, inovării și competitivității, dar și despre oportunitățile excepționale pe care le au tinerii prin programele UE destinate lor.
Obiectivul ED Vâlcea este de a familiariza și de a-i face pe tineri să înțeleagă conceptele cu care operează strategiile de dezvoltare ale Europei  – inovare și competitivitate – prin activități practice care să le dezvolte interesul pentru domeniul antreprenorial, de dezvoltare de noi locuri de muncă, ca finalitate.
Competitivitatea este un concept comparativ care măsoară capacitatea și performanța unei firme / economii de a vinde și furniza bunuri și servicii pe o anumită piață.
Informațiile ne-au fost oferite de Dana Rădulescu și Ioana Mazilu-Manolescu, consilieri de comunicare ai ED Vâlcea. n Ionuț POPA

Posting....