Constantin Rădulescu insistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități din cele 40 de localități vâlcene care nu au văzut vreun leu la rectificare!


Așa cum se cunoaște, doar 49 din cele 89 de administrații locale din județul nostru au primit bani în urma rectificării bugetului de stat pe 2019, «operațiune» realizată prin proiect de hotărâre de guvern pentru repartizarea pe unitățile administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Constatând această situație, în care 40 de primării de comune și orașe din județul nostru au fost lăsate fără fonduri de Guvern (la care se alătură și Consiliul Județean Vâlcea), președintele CJ, Constantin Rădulescu a trimis o adresă primului ministru Viorica Dăncilă. Prin această adresă, al cărei conținut îl prezentăm mai jos, președintele CJ Vâlcea a solicitat alocarea de fonduri atât pentru cele 40 de primării care au fost «uitate» la rectificarea bugetară, cât și pentru Consiliului Județean Vâlcea. În context, este de subliniat faptul că o parte din fondurile solicitate de către Constantin Rădulescu reprezintă drepturile persoanelor cu handicap și ale asistenților personali ai acestora.

Cum sună solicitarea trimisă pe adresa primului ministru?

„Solicităm repartizarea pentru aceste unități administrativ-teritoriale a sumei totale de 43.185,85 mii lei, din care suma de 17.427,98 mii lei reprezintă drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizații lunare ale persoanelor cu handicap grav. De asemenea, pentru Consiliul Județean Vâlcea, solicităm repartizarea sumei de 8.056,00 mii lei, din care 556,00 mii lei cheltuieli de personal, respectiv drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și 7.500,00 mii lei pentru finanțarea cheltuielilor de reparații a infrastructurii de drumuri județene și comunale”, se arată în adresa pe care Constantin Rădulescu a trimis-o primului ministru.
℗ Articol de promovare ℗

Posting....