Consiliul Judeţean Vâlcea a intrat în normalitate


• după un travaliu prelungit inutil şase zile, trei şedinţe şi încă 180 de minute, Dumitru Persu a avut grijă de toate detaliile

Constantin Rădulescu (foto) – preşedinte, Valer Tudor şi Adrian Buşu – vicepreşedinţi, aşa arată, de vineri dimineaţa, conducerea proaspătă a legislativului vâlcean. Cei trei reprezintă însăşi majoritatea de 20 de membri cu care PSD, ALDE şi PER s-au angajat să conducă Vâlcea pe următorii patru ani.
Într-o şedinţă maraton de peste trei ore, Constantin Rădulescu a depus jurământul în faţa unei audienţe formată în majoritate din membri PSD, care au avut grijă să-şi aclame liderul după momentul angajamentului public din rolul de şef al CJ.
Bazându-se pe o majoritate cât se poate de confortabilă, pesediştii au preluat frâiele judeţului cu o echipă de consilieri pe jumătate nouă, dar în care tot Dumitru Persu rămâne dirijorul, maestrul de ceremonii, diriginte şi cam tot ce ţine de organizare prin Consiliu.
De partea cealaltă, într-un gest de mare laşitate, liderul liberal Cristian Buican nici n-a găsit curajul de a îşi recunoaşte înfrângerea. Acesta a absentat de la şedinţă, după ce demisionase din legislativ cu doar câteva ore înainte, la capătul unei săptămâni întregi în care îşi ţinuse subordonaţii acasă doar pentru a bloca activitatea judeţului.