Conferinţă pe specialitatea geriatrie şi gerontologie „Tulburări neurocognitive ale vârstnicilor în activitatea curentă”


Spitalul Balneomedcenter – în parteneriat cu Societatea Naţională de Geriatrie şi Gerontologie şi Colegiul Medicilor Vâlcea – a organizat la sediul său, în data de 12.12.2015, conferinţa cu tema „Tulburări neurocognitive ale vârstnicilor în activitatea curentă”. Evenimentul a fost onorat de prestigioasa participare a prof. univ. dr. Ioan Gabriel Prada – preşedintele Societăţii Române de Gerontologie şi Geriatrie, director medical al Institutului Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”. Alături de domnia sa au susţinut comunicări ştiinţifice medici de familie cu îndelungată experianţă clinică, precum dr. Delia Bălău şi dr. Adrian Bănăţeanu, dar şi medici geriatri şi de reabilitare medicală din cadrul Spitalului Balneomedcenter.
comunicat1Tema reprezintă reflectarea la nivel naţional şi regional a recomandărilor europene în domeniul longevităţii active şi sănătoase, de adoptare a conduitei preventive şi diagnosticării precoce a bolilor neurocognitive. La discuţii au luat parte medici de familie şi specialişti, precum şi reprezentanţi ai seniorilor din judeţul Vâlcea. Având în vedere prevalenţa şi incidenţa acestor patologii, din nefericire încă incurabile, precum şi costurile sociale şi materiale uriaşe pe care le solicită, Spitalul Balneomedcenter doreşte să fie o verigă activă la nivelul comunităţii în vederea asigurării serviciilor medicale adecvate, în special la nivelul populaţiei vârstnice, segmentul cel mai afectat de bolile neurocognitive. Conferinţa cu tema „Tulburări neurocognitive ale vârstnicilor în activitatea curentă” desfăşurată în cadrul Spitalului Balneomedcenter a venit în sprijinul creării unei bune tradiţii de a organiza periodic evenimente medicale cu caracter ştiinţific şi cultural de un real interes pentru specialiştii în domeniu. Ne propunem ca aceste evenimente să asigure extinderea orizonturilor medicale, prin crearea unor relaţii profesionale între actorii actului medical (medici de familie şi specialişti, reprezentanţi ai seniorilor şi pacienţilor, centre medicale şi de cercetare, instituţii cu atribuţii în domeniul medical), care să aibă la bază dialogul, schimbul de experienţă şi expertiza, învăţarea activă şi identificarea provocărilor cu care se confruntă sistemul medical.