Comunicat de presă din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Fonduri europene pentru jandarmi


În data de 6 iunie, zi cu o semnificaţie deosebită pentru noi – militarii şi pentru români în general, s-a semnat la Craiova contractul de finanțare nerambursabilă prin care se atrag fonduri europene în valoare totală de 3.337.450,28 lei, din care 2.203.978,77 lei finanţare nerambursabilă, pentru reabilitarea clădirii principale a Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, prin Axa Prioritară 3 a Programului Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiții 3.1B.
Proiectul vizează „Creșterea eficienței energetice a sediului Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea” şi prevede următoarele investiţii: înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă şi izolarea termică a faţadei, planşeului peste subsol şi terasei; introducerea unui nou sistem de încălzire şi a unui nou sistem de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, dotarea cu corpuri de iluminat moderne şi corpuri de încălzire cu radiatoare/ventiloconvertoare; înlocuirea instalaţiilor electrice, de curenţi slabi, de distribuţie agent termic şi apa caldă de consum; implementarea sistemelor de management al consumurilor energetice, instalarea sistemelor inteligente pentru gestionarea energiei electrice; crearea de facilităţi/ adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi (rampe de acces, lift) şi alte măsuri suplimentare de dezvoltare durabilă (staţie de alimentare a autovehiculelor electrice, inclusiv prin utilizarea panourilor fotovoltaice).
În urma semnării acestui contract, I.J.J. Vâlcea devine încă una din unitățile Jandarmeriei Române care beneficiază de fonduri gestionate la nivel regional pentru reabilitare energetică. Contractul a fost semnat la sediul ADR SV OLTENIA de către domnul colonel Grigore Ciaușescu – inspector șef al I.J.J. Vâlcea și doamna Marilena Boghea – directorul general ADR SV OLTENIA, în prezența domnului colonel Turcu Cristian – adjunct al inspectorului şef şi a domnului locotenent colonel Florin Dobre – reprezentantul Jandarmeriei Române din cadrul Direcţiei Programe cu finanţare externă. „Având în vedere că sediul I.J.J. Vâlcea a fost construit în anul 1976 şi nu a fost niciodată renovat, semnarea acestui contract înseamnă o evoluţie a instituţiei noastre pe trei paliere: în primul rând, o eficientizare termică, care va conduce la reducerea costurilor cu 40%, ceea ce permite ca aceste reduceri să fie redirecţionate în spaţiul operativ, de asemenea, aduce o plus valoare, o evoluţie în domeniul imagistic, faţada clădirii urmând să aibă un aspect cu totul diferit şi nu în ultimul rând, confortul angajaţilor noştri”, a declarat colonelul Grigore Ciauşescu,